Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Πως να καλλιεργήσετε αγγουράκι στη γλάστρα (vid)


To αγγούρι είναι ετήσιο φυτό που μπορούμε να το σπείρουμε τον Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και σε 5-10 μέρες βλαστάνει.

Μεταφυτεύεται σε 30 μέρες στην οριστική το θέση, που μπορεί να είναι γλάστρα ζαρντινιέρα ή και στον κήπο για καλύτερα.Όσο μεγαλώνει θέλει στήριγμα για να είναι το φυτό όλο μακριά από το χώμα.Αναπτύσσεται γρήγορα και εύκολα, αγαπά ημισκιερές θέσεις και αντέχει στο κρύο.

Ωριμάζει σε 30-50 μέρες από την μεταφύτευση.Θα βγάζει καρπούς για πολλές μέρες.Ακόμα μπορούμε να αγοράσουμε σε χαμηλή τιμή έτοιμα φυτά για φύτευση.

Ιδιότητες

Ο χυμός του αγγουριού είναι ευεργετικός για την επιδερμίδα διότι περιέχει βιταμίνη C και Β1, ιχνοστοιχεία, σάκχαρα και καροτένια. Ως τρόφιμο δρα κατά των ρευματισμών αρθριτικών και κατά της υπέρτασης.

Εκτός στο φαγητό το αγγούρι το χρησιμοποιούμε για ελαφρά ηλιακά εγκαύματα, στον πυρετό των παιδιών, για πρησμένα και κουρασμένα βλέφαρα, για μάσκες προσώπου (για κάθε δέρμα, διαφορετική μάσκα.)

Για θεραπευτική-καλλυντική χρήση του αγγουριού, αν το αγγούρι είναι συμβατικό, καλό είναι να πλένεται καλά με ζεστό νερό, καλύτερα να είναι βιολογικό.

Δείτε το βίντεο.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...