Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Εθελοντές γιατροί στο Ηράκλειο ζητούν συμπαραστάτες στο έργο τους

image

Πως θα ήταν εάν κάποιος όταν αρρωσταίνει μπορεί να βρίσκει συμβουλή και βοήθεια, φάρμακα και παρηγοριά χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει;

Μία "χούφτα" ... ρομαντικών γιατρών, αποφάσισε να απαντήσει σε αυτές τις απορίες και σήμερα εξυπηρετεί περισσότερα από 150 άτομα, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά. Η προσπάθεια είναι ακόμα στην αρχή, εξάλλου, όταν ξεκίνησε η δράση του κοινωνικού ιατρείου στο Ηράκλειο, οι εμπνευστές δεν μπορούσαν ούτε να φανταστούν την ανταπόκριση των πολιτών και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Σε μια εποχή που όλοι τείνουν να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, μέρα με τη μέρα, δράσεις κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού, που απαντούν στις ανάγκες της ιατρικής φροντίδας και πρόληψης, ενισχύονται.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης και του Κοινωνικού Φαρμακείου που παρέχει υπηρεσίες μόνο σε ανασφάλιστους άπορους κατοίκους του Δήμου Ηρακλείου στηρίζεται στην εθελοντική εργασία γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, επισκεπτριών υγείας, κοινωνικών λειτουργών αλλά και πολιτών που ενισχύουν όπως μπορούν αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε από 10 άτομα και πλέον ο αριθμός των εθελοντών προσεγγίζει τους 200.

Στο Ιατρείο αυτό μπορεί να προσέρχεται με ραντεβού οποιοσδήποτε ανασφάλιστος - άπορος κάτοικος του Δήμου, είτε με απευθείας επικοινωνία με την Γραμματεία του Ιατρείου, είτε μέσω κάποιου οργανωμένου φορέα (Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Εκκλησία, Σύλλογος Ανέργων, Εργατικό Κέντρο, Λαϊκές Συνελεύσεις κ.α.), με μόνη προϋπόθεση να είναι ανασφάλιστος-άπορος.

Το ιατρείο υποστηρίζεται από διάφορες ιατρικές ειδικότητες, οι γιατροί των οποίων είναι εθελοντές του Δικτύου, και βλέπουν δωρεάν στα ιατρεία τους μόνο τους ασθενείς που θα παραπέμπουν οι ιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου.

Σε μια εποχή που όλοι τείνουν να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι η υγεία και η παιδεία είναι αγαθά που μας ανταποδίδονται μετά από σκληρή δουλειά και που δεν ανήκουν δικαιωματικά σε κάθε ανθρώπινη ζωή. Που η έννοια της συντροφικότητας θεωρείται ξεπερασμένη.

Άνθρωποι, που πιστεύουν ακόμα στην προσφορά, στον εθελοντισμό και την ανθρωπιά αποδεικνύουν ότι υπάρχει και ... άλλος δρόμος.

Όλοι όσοι θέλουν με τον οποιονδήποτε τρόπο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2813008525.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...