Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Διαγωνισμός ποίησης και φωτογραφίας από το δήμο Κορδελιού- Ευόσμου


"Συννεφιές και Λιακάδες" είναι το θέμα του 4ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας που προκηρύσσουν ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση καλώντας όλους τους νέους δημιουργούς να καταθέσουν την έμπνευση και να ξεδιπλώσουν τις σκέψεις και τη φαντασία τους στο χαρτί αλλά και στο φωτογραφικό φακό.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να γίνει το εφαλτήριο για την προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και να τροφοδοτήσει την ελπίδα μέσα από την τέχνη, η οποία μπορεί να αποκαλύψει το δρόμο και να εμπνεύσει το θάρρος, να δώσει προοπτική στο αδιέξοδο, με  τη δύναμη της δημιουργικότητας και της φαντασίας.            

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

1. Κάθε συμμετέχων λαμβάνει μέρος με 3 - 5 ποιήματα δακτυλογραφημένα σε  6 αντίτυπα. Τα ποιήματα θα πρέπει επίσης να κατατεθούν και σε ψηφιακή μορφή (αρχείο word αποθηκευμένο σε CD) Προσοχή: Κάθε ποίημα θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει την υπογραφή του δημιουργού του.

2. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταχυδρομήσουν τα έργα τους με συστημένη επιστολή ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σε φάκελο Α4, στη διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 57.Τ.Κ. 56224  Εύοσμος Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό Ποίησης».

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

1. Κάθε συμμετέχων λαμβάνει μέρος με 3-6 φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες) πρέπει να είναι εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί διαστάσεων 0,20Χ0,30 ή 0,20Χ0,20.Επίσης θα πρέπει να κατατεθούν και σε ψηφιακή μορφή.(μορφή αρχείου JPG διαστάσεις 1024Χ768 pixels).

2. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταχυδρομήσουν τα έργα τους με συστημένη επιστολή ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σε φάκελο Α4 στην διεύθυνση : Μ. Αλεξάνδρου 57.Τ.Κ. 56224  Εύοσμος Θεσσαλονίκη, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό φωτογραφίας».

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2310 706668 και 6937304340 (υπεύθυνη διοργάνωσης Ρίτσα Γεωργιάδου).

Όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή που θα συσταθεί τόσο για το διαγωνισμό της Ποίησης όσο και της Φωτογραφίας.

Η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2013. Η εκδήλωση μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας των συμμετεχόντων, καθώς και απαγγελία των διακριθέντων ποιημάτων. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με την απονομή βραβείων και διακρίσεων για τις καλύτερες συμμετοχές τόσο στην κατηγορία της ποίησης όσο και φωτογραφίας.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα εκδοθεί λεύκωμα με τα ποιήματα και τις φωτογραφίες των διακριθέντων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...