Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Δωρεάν παράλληλο μάθημα ελληνικών–τουρκικών στη Θεσσαλονίκη


Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο Ολύμπια στις 8-18 Αυγούστου 2012 http://www.hotelolympia.gr/contents.php και σε χώρους κοντά που παρέχονται από υποστηρικτές της ιδέας.

Διαμονή:
Οι σπουδαστές μπορούν να μείνουν σε δίκλινα δωμάτια του ξενοδοχείου Ολύμπια, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σημειώστε:
Η διαμονή στο ξενοδοχείο Ολύμπια δεν είναι υποχρεωτική. Οι Έλληνες (ή Τούρκοι) σπουδαστές που μένουν στην Θεσσαλονίκη θα θέλαμε να φιλοξενήσουν δωρεάν έναν Τούρκο (ή Έλληνα) σπουδαστή στο σπίτι τους.

Κάθε σπουδαστής που θα επιλέξει να μείνει στο ξενοδοχείο μπορεί να μοιραστεί το δωμάτιό του με έναν σπουδαστή της άλλης γλωσσικής ομάδας ώστε η διαμονή να γίνει μια ευκαιρία για μια πιο ουσιαστική συνάντηση με άτομα της άλλης γλωσσικής ομάδας και επίσης να μειωθεί δραστικά το κόστος.

Μαθήματα
Θα δημιουργηθούν τάξεις για Τούρκους που μαθαίνουν ελληνικά και για Έλληνες που μαθαίνουν Τουρκικά, ανάλογα με το επίπεδο των σπουδαστών.
Ωράριο μαθημάτων: καθημερινά, (εκτός Κυριακής 12/8) από 16:00 έως 19:00
Μετά τα μαθήματα οι μαθητές των δύο γλωσσικών ομάδων χωρίζονται σε ζευγάρια (ένας τουρκόφωνος – ένας ελληνόφωνος) ή ομάδες εργασίας (τουρκόφωνοι και ελληνόφωνοι μαζί) και συζητούν μεταξύ τους για απλά ή πιο πολύπλοκα θέματα που τους ενδιαφέρουν χρησιμοποιώντας στο μισό της συνάντησης Ελληνικά και στο άλλο μισό Τουρκικά.
Καθημερινά, (εκτός Κυριακής 12/8) από 19:30 – 21:00

Στα πλαίσια του μαθήματος θα οργανωθούν προβολές κινηματογραφικών ταινιών, συζητήσεις και διαλέξεις με ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές και καλλιτέχνες από τις δύο χώρες και από την Κύπρο. Το ακριβές πρόγραμμα των προβολών / εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του μαθήματος.

Κόστος
Δίδακτρα: Το μάθημα προσφέρεται δωρεάν και βασίζεται σε εθελοντική εργασία και προσφορές. Υπάρχει ένα μικρό κόστος εγγραφής (40 Ευρώ/άτομο) με το οποίο θα καλυφθούν βασικές ανάγκες και διοικητικά έξοδα (αναλώσιμα, μέρος εισιτηρίων καθηγητών και εθελοντών κλπ). Το κόστος εγγραφής καταβάλλεται σε μετρητά την πρώτη μέρα των μαθημάτων
Διαμονή (ξενοδοχείο Ολυμπία):
Δίκλινο δωμάτιο με άλλο μαθητή: 25€/ημέρα (με πρωινό)
Μονόκλινο δωμάτιο: 40€/ημέρα (με πρωινό)
Δυστυχώς η διαμονή δεν είναι δυνατό να προσφερθεί δωρεάν
Εγγραφή, κράτηση δωματίου και visa
Για την εγγραφή σας στο μάθημα στείλτε την φόρμα που θα βρείτε εδώ:
Registration form

Δωρεές
Κάθε οικονομική βοήθεια είναι πολύτιμη, καθώς η δράση δεν έχει πολύ μικρό προϋπολογισμό και είναι ανεξάρτητη από θεσμικές και κυβερνητικές χρηματοδοτήσεις.

Εθελοντές
Η δράση βασίζεται σε εθελοντική προσφορά. Αν είστε έμπειρος καθηγητής τουρκικών ή ελληνικών και θέλετε να βοηθήσετε στην οργάνωση αυτού του project επικοινωνήστε μαζί μας.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...