Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών στο Δήμο Αθηναίων

Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών στο Δήμο Αθηναίων

Πολύ ικανοποιητική κρίνεται η πρώτη γενική δοκιμή λειτουργίας του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών που δημιουργεί ο δήμος Αθηναίων, ανταποκρινόμενος  στις αυξημένες απαιτήσεις ενίσχυσης και στήριξης αδύναμων οικογενειών.

Από τη νέα αυτή κοινωνική δομή του δήμου Αθηναίων, που στεγάζεται στο κτίριο του παλαιού Φρουραρχείου, απέναντι από το «Σταθμό Λαρίσης», την Τρίτη 17 Ιουλίου διανεμήθηκαν τρόφιμα και χυμοί σε 721 άτομα και οικογένειες, που είχαν ειδοποιηθεί σε προκαθορισμένη ώρα προσέλευσης, και που είναι καταγεγραμμένοι στους καταλόγους απόρων και οικονομικά αδύναμων πολιτών.
Η διαδικασία συνεχίστηκε την επομένη, με περισσότερες από 50 οικογένειες, εκπρόσωποι των οποίων προσήλθαν χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι στις καταστάσεις των τυπικών δικαιούχων και προσκόμισαν σήμερα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Προκειμένου ένα άτομο ή μία οικογένεια να συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών απαιτείται η προσκόμιση ενός λογαριασμού ΔΕΚΟ, από τον οποίο να προκύπτει ότι είναι δημότης ή κάτοικος του δήμου Αθηναίων και ένα από τα ακόλουθα παραστατικά: φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα οικονομικού έτους 2010 ή 2011, από τα οποία να πιστοποιείται ότι το ατομικό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ και το οικογενειακό εισόδημα τις 12.000 ευρώ, είτε βιβλιάριο Απορίας, είτε Πιστοποιητικό Οικονομικής Αδυναμίας.

Από την Τετάρτη 18 Ιουλίου ξεκίνησε η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής αλληλοβοήθειας  15422 του Κόμβου, που από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., ειδική ομάδα θα δέχεται προσφορές αλληλεγγύης αλλά και θα καταγράφει συγκεκριμένες ανάγκες πολιτών, εθελοντικών οργανώσεων και φορέων. Προσφορές, που σκοπός του Κόμβου είναι να μην περιορίζονται μόνο σε τυποποιημένα τρόφιμα, αλλά να εκτείνονται σε ένα ευρύ πεδίο αναγκών, όπως είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μικροέπιπλα ,καρότσια για μωρά κ.ά.  

Κατά την πρώτη γενική δοκιμή, σε κάθε δικαιούχο διανεμήθηκαν τρεις συσκευασίες με προϊόντα που προσέφεραν το Ταμείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες της Κύπρου, η BIOFRESH Λακωνίας, τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, οι εργαζόμενοι στα MEDIA MARKT και η εταιρία Παλίρροια.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...