Για να φτιάξεις κι εσύ το παγωτό καρπούζι θα χρειαστείς:
- Καρπούζι
- Κρέμα γάλακτος
- Ζάχαρη
- Φορμάκια για παγωτό ξυλάκι (θα τα βρεις σε καταστήματα με είδη κουζίνας)
Οι αναλογίες για τα υλικά είναι:
3 φλυτζάνια καρπούζι (χωρίς κουκούτσια) κομμένο σε κυβάκια
2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
Ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το καρπούζι σου προσθέτεις και ζάχαρη μέχρι να είναι το μείγμα σου λίγο πιο γλυκό από ό,τι θα το ήθελες. Μπορείς να προσθέσεις και λίγο μέλι...
Χτυπάς τα υλικά σου όλα μαζί στο μίξερ να γίνει πουρές και βάζεις το μείγμα στα φορμάκια... Μπορείς εάν θέλεις μέσα στα φορμάκια να βάλεις πρώτα και μερικά κομμάτια καρπούζι.
Τα βάζεις στην κατάψυξη για να παγώσουν...
Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα... Δοκίμασε ροδάκινο, πεπόνι ή ό,τι άλλο σου αρέσει.
via