Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Φτιάξε την τέλεια θήκη για τα φορητά gadgets σου


5-minute-Shock-Resistant-Camera-Case-for-Under-5

H θήκη για μία φωτογραφική μηχανή. ένα GPS ή μια φορητή παιχνιδομηχανή είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για την ασφαλή μεταφορά ή την αποθήκευσή τους στο σπίτι. Το πρόβλημα είναι ότι οι πολύ καλές θήκες είναι πανάκριβες και τελικά κοστίζουν ποσά συγκρίσιμα με το ίδιο το gadget που προστατεύουν, ενώ άλλες φορές δεν βρίσκουμε μια θήκη που να ταιριάζει σωστά στη συγκεκριμένη συσκευή που θέλουμε να προστατέψουμε.

Η λύση είναι αφοπλιστικά απλή, αφού με τα κατάλληλα υλικά μπορούμε να φτιάξουμε μία δική μας θήκη, που μάλιστα είναι και shock-proof μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με κόστος που συνήθως δε ξεπερνά τα δύο ευρώ, άντε πέντε στη χειρότερη. Ο τύπος αυτής τη θήκης ταιριάζει σε επίπεδες συσκευές, αλλά αν έχεις το μεράκι μπορείς να κάνεις τις ανάλογες προσαρμογές ώστε να ταιριάζει σε κάθε τύπο φορητής συσκευής. Ας αρχίσουμε όμως από τα απλά.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι πολύ φθηνά και βρίσκονται στην αγορά πολύ εύκολα. Το σώμα της θήκης μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουμε ένα μαλακό και ανθεκτικό υλικό. Μια καλή επιλογή είναι το αντιολισθητικό υλικό για την επένδυση των συρταριών ή του ταμπλό του αυτοκινήτου καθώς είναι μαλακό, έχει καλή πρόσφυση και είναι αρκετά ανθεκτικό. Μπορείς να το προμηθευτείς σε φύλα μεγέθους περίπου όσο μια κόλλα A4 ή και σε μεγαλύτερες διαστάσεις με ελάχιστο κόστος – αν πας σε μαγαζιά που πωλούν είδη οικιακής χρήσεως ή αυτοκινήτου. Θα χρειαστείς ένα μικρό κομμάτι Velcro για μπορείς να ανοιγοκλείνεις τη θήκη, το οποίο μπορείς επίσης να προμηθευτείς από τα είδη καταστημάτων που προαναφέραμε, από κάποιο κατάστημα με είδη ραπτικής ή ακόμα και από ένα παλιό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια!

Από πλευράς εργαλείων θα χρειαστείς ένα ψαλίδι για να κόψεις το υλικό, ένα στυλό και μία κόλα χαρτί με μέγεθος που μπορεί να αγκαλιάσει τη συσκευή σου και λίγη κόλα στιγμής ή βελόνα και κλωστή για να πιάσεις τις άκρες της θήκης.

Η διαδικασία κατασκευής της θήκης είναι εξαιρετικά απλή και αν πιάνουν τα χέρια σου μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε λεπτά.

1) Τοποθετείς το gadget σου λίγο πιο πάνω από το κάτω μέρος της κόλας του χαρτιού και τραβάς μία ευθεία γραμμή πάνω από αυτό, διπλώνεις το χαρτί μαλακά πάνω του, και γυρίζεις χαρτί και gadget ανάποδα.

2) Τραβάς ακόμα μία γραμμή στο όριο και τυλίγεις λίγο ακόμα το χαρτί ώστε να σχηματιστεί ένα σχήμα που μοιάζει με φάκελο.

3) Μαζεύεις τα πλαινά, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη περίσσεια χαρτιού και τραβάς μία γραμμή στο όριο που σου φαίνεται αρκετό. Το χαρτί και οι γραμμές παίζουν το ρόλο του πατρόν (σχεδίου) το οποίο θα σου επιτρέψει να πειραματιστείς με τις διαστάσεις ώστε να κόψεις βάσει αυτού το αντιολισθητικό πλαστικό εύκολα και σωστά.

4) Αφού κοπεί σωστά το πλαστικό πιάνεις τις άκρες με κόλα ή καλύτερα τις ράβεις με βελόνα και κλωστή (το βήμα αυτό μπορείς να το αναθέσεις στη μάνα σου ή σε καμία θεία σου…) ή αν είσαι πιο χύμα τύπος μπορεί να κάνεις τη δουλειά σου και με το συρραπτικό του γραφείου.

5) Στη γλώσσα του φακέλου που έχει σχηματιστεί βάζεις με κόλλα (ή όποιο άλλο τρόπο…) τη μία πλευρά του Velcro και στον ίδιο το φάκελο την άλλη πλευρά, οπότε αυτή μπορεί να ανοιγοκλείνει με ασφάλεια. Μπορείς να πειραματιστείς με διάφορα υλικά και χρώματα, φτιάχνοντας πολύ πρωτότυπες θήκες που ταιριάζουν γάντι στις συσκευές που θέλεις να προστατεύσεις.

Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις πολύ πρωτότυπα και προσωπικά δώρα για φίλους και φίλες τα οποία θα σου κοστίσουν ελάχιστα.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...