Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Meet in 5: Βρείτε το επαγγελματικό σας ταίρι σε 5 λεπτά

Τι μπορείς να κάνεις σε 5 λεπτά; Κάτι γρήγορο και απλό, θα απαντούσε κάποιος αυθόρμητα. Κι όμως, μέσα σε 5 λεπτά μπορείς να βρεις τον συνεργάτη που ψάχνεις τόσο καιρό τώρα, να βρεις μία πολύ ωραία ιδέα για το project ή το website που ετοιμάζεις, ακόμα και να βρεις δουλειά. Πως γίνεται αυτό;
Χάρη στο «Meet in 5», μία διοργάνωση ταχείας και στοχευμένης κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ επαγγελματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο του διαδικτυακού επιχειρείν.

Με πιο απλά λόγια, 14 άτομα συγκεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο χώρο γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι και ο καθένας συνομιλεί με όλους τους υπόλοιπους, ένας προς έναν, με την κάθε ξεχωριστή συνομιλία να διαρκεί 5 λεπτά.

Η διαδικασία μοιάζει με την διεξαγωγή των λεγόμενων speed dates (που οι περισσότεροι έχουν ακούσει, αν όχι δοκιμάσει!) που ξεκίνησαν από την Αμερική.


Το «Meet in 5» διοργανώνεται από 5 άτομα, τους Κώστα Οργανόπουλο (Συνιδρυτής του «Μeet in 5»), Μάνο Κουφάκη (Συνιδρυτής του «Μeet in 5»), Αλέξανδρο Ηλιόπουλο (Υπεύθυνος Επικοινωνίας), Νίκο Τσατσούλη (Γενική Υποστήριξη) και Γιάννη Σκλάβο (Community Manager στο 123P, χώρος στον οποίο θα γίνεται από εδώ και στο εξής το event).

Οι διοργανωτές του «Meet in 5» γνωρίζουν καλά το χώρο του διαδικτύου, καθώς δραστηριοποιούνται στο χώρο του προγραμματισμού, του web design και των social media. Οι δύο συνιδρυτές διατηρούν δύο websites, το SonicAgeRecords.com (Online shop cd-dvd-tshirt κλπ από το 2004) και το CoinMad.com (Marketplace που συνεργάζεται με περισσότερους από 600 εμπόρους-online store από Ελλάδα & εξωτερικό). Επίσης, έχουν δημιουργήσει μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android & iPhone με τίτλο "Βρες Δώρο".



Το skai.gr παρακολούθησε το δεύτερο «Meet in 5», που διοργανώθηκε στο χώρο 123P στο Γκάζι, την Παρασκευή 6 Ιουλίου. Οι 14 συμμετέχοντες είχαν πάρει τη θέση τους γύρω από το τραπέζι αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του event και περίμεναν ανυπόμονα το σύνθημα. Παρόλο που ήταν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, η όποια αμηχανία υπήρχε έφυγε αμέσως με την έναρξη των συζητήσεων. Η διαδικασία έμοιαζε με παιχνίδι. Ο μόνος κανόνας, ήταν ο χρόνος των 5 λεπτών. Με το που περνούσαν τα πέντε λεπτά, οι συμμετέχοντες άλλαζαν θέση και μιλούσαν με τον επόμενο.

Αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος άρχισε το networking, δηλαδή ελεύθερη συζήτηση στην οποία δεν έλαβαν μέρος μόνο οι 14 συμμετέχοντες, αλλά και άλλα άτομα, που είτε συνεργάζονταν με κάποιον από τους συμμετέχοντες, είτε είχαν πάει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ως επισκέπτες.

Οι υπεύθυνοι του «Meet in 5» μίλησαν στο skai.gr για την ιδέα τους, η οποία μάλιστα προέκυψε από τη δική τους ανάγκη να βρουν συνεργάτες.

Πως σκεφτήκατε το «Meet in 5»;
Στον χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν, η εύρεση συνεργατών και η συμμετοχή τους σε ένα startup σχήμα, για την υλοποίηση μιας ιδέας, είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση. Οι τωρινές εκδηλώσεις στις οποίες συγκεντρώνονται οι επαγγελματίες του κλάδου της διαδικτυακής τεχνολογίας δεν παρέχουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει τους επαγγελματίες που επιθυμεί για να συνεργαστεί, καθώς η δικτύωση δεν είναι ούτε στοχευμένη, ούτε απομονωμένη απο άλλους παράγοντες που την εμποδίζουν, αλλά εξαρτάται πολύ απο την τύχη.
Το «Μeet in 5» είναι μια διοργάνωση με αποκλειστικό στόχο την κοινωνική δικτύωση. Στη πραγματικότητα ο μοναδικός στόχος της συμμετοχής των επαγγελματιών είναι να προκαλέσουν την τύχη τους!

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;
Η κοινότητα έχει αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα καθώς η ανάγκη την οποία στοχεύει να καλύψει το «Μeet in 5» διαπιστώνεται παντού. Παρόλο που οι πρώτες 2 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, οι αιτήσεις για συμμετοχή ήταν πολλές και η κάλυψη απο τα μέσα ήταν παραπάνω απο αυτή που περιμέναμε. Η ταχεία και στοχευμένη κοινωνική δικτύωση είναι κάτι που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο ένα σοβαρό επαγγελματία που αναζητεί συνεργάτες για να υλοποιήσει μια ιδέα δική του η δική τους.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε οτι σε κάθε διοργάνωση, εκτός απο την ομάδα του «Meet in 5» και τους 14 συμμετέχοντες, είναι παρόντες και διάφοροι επαγγελματίες του χώρου της διαδικτυακής τεχνολογίας οι οποίοι συμμετέχουν ήδη σε startups και τους οποίους μπορούν να προσεγγίσουν οι συμμετέχοντες, μετά το πέρας της διαδικασίας, για να αποκομίσουν εμπειρίες και συμβουλές.

Έχετε μάθει αν τελικά κάποια συνεργασία ‘ευοδώθηκε’;
Έχουμε μάθει οτι υπάρχει αρκετή κινητικότητα μετά τις δύο πρώτες εκδηλώσεις. Κάποιοι απο τους συμμετέχοντες βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με στόχο την επίτευξη μιας συνεργασίας. Δεν αποκλείεται πολύ γρήγορα να ανακοινώσουμε το πρώτο μας «success story».

Υπάρχουν σκέψεις να κάνετε συχνότερες διοργανώσεις ή να επεκταθείτε και εκτός Αθηνών;
Η συχνότητα των διοργανώσεων θα είναι ανάλογη της ζήτησης του κοινού για κοινωνική δικτύωση. Παρατηρούμε οτι η ζήτηση αυξάνεται επομένως, είναι αναμενόμενο να αυξηθούν στο μέλλον και οι διοργανώσεις. Η διεξαγωγή διοργανώσεων στην επαρχία, είναι κάτι που θέλουμε να εξετάσουμε στο άμεσο μέλλον.

Θα σκεφτόσασταν να επεκτείνετε το χρόνο της κάθε συζήτησης ή να αυξήσετε τα άτομα που συμμετέχουν;
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο κάθε συμμετέχων μιλάει ξεχωριστά με κάθε ένα απο όλους τους υπόλοιπους για 5 λεπτά. Ο στόχος στο διάστημα αυτό είναι οι επαγγελματίες να συστηθούν, να μιλήσουν λίγο για τη δουλειά τους και για αυτό που αναζητούν και να διαπιστώσουν και οι 2 πλευρές, αν θέλουν να συνεχίσουν τη συζήτηση μετά το πέρας της διαδικασίας. Θεωρούμε οτι το χρονικό όριο των 5 λεπτών είναι παραπάνω απο αρκετό για να επιτευχθεί ο στόχος που έχουμε θέσει.
Κρίνουμε πως αν τα άτομα αυξηθούν απο τα 14 που είναι μέχρι σήμερα, η διαδικασία θα αρχίσει να κουράζει. Αν αυξηθεί η ζήτηση, λογικά θα αυξηθούν και οι διοργανώσεις που κάνουμε, όχι ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Θα βάζατε κάποιο χρηματικό αντίτιμο για τους συμμετέχοντες;
Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση προς το παρόν. Στόχος μας είναι απλώς να βοηθήσουμε την κοινότητα του διαδικτυακού επιχειρείν να δικτυωθεί καλύτερα.


Το skai.gr συνομίλησε με ορισμένους από τους συμμετέχοντες του «Meet in 5», οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας τις εντυπώσεις τους.

Η Θ.Σ. graphic designer, η οποία ήταν η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε στο event, έμαθε για τη διεξαγωγή του «Meet in 5» από ένα σχετικό άρθρο σε εφημερίδα και θεώρησε ότι είναι πολύ θετικό το ότι γνωρίζεις κόσμο από τον συγκεκριμένο χώρο. Βέβαια, όπως σημείωσε αρχικά αισθάνθηκε παράξενα για το ότι ήταν η μόνη γυναίκα ανάμεσα σε 13 άντρες, κυρίως επειδή στο χώρο ειδικά του graphic design, υπάρχουν πολλές γυναίκες. Στο επόμενο «Meet in 5» ελπίζει να δηλώσουν συμμετοχή περισσότερες!

Ο Χάρης Ασλανίδης, διαφημιστής – promoter, σημειώνει ότι το «Meet in 5» είναι μία πολύ έξυπνη ιδέα που βασίζεται στην αλληλεγγύη και σου δίνει χρήσιμες πηγές για το μέλλον. Εξάλλου, τονίζει, όσοι πηγαίνουν εκεί ψάχνουν για κάτι σοβαρό. Όσον αφορά στο αν επαρκούν τα πέντε λεπτά, σημειώνει ότι όλα εξαρτώνται από τον συνομιλητή. Για κάποιους ο χρόνος είναι αρκετός, για κάποιους άλλους πολύ λίγος.

Ο Πάνος Δημητρόπουλος, διαφημιστής, επισημαίνει ότι θα ξαναπήγαινε και σε κάποιο επόμενο «Meet in 5» καθώς η εμπειρία ήταν πολύ καλή. Ακόμα συμπληρώνει, ότι είναι σημαντική και η διαδικασία του networking, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου, καθώς μπορείς να πεις περισσότερα.

Ο Άκης Παπαδόπουλος, web designer, δηλώνει πολύ ικανοποιημένος από το «Meet in 5» γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με άτομα του ίδιου χώρου και σημειώνει ότι οι συζητήσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και οι περιπτώσεις που περίσσεψε χρόνος από τα 5 λεπτά, ήταν ελάχιστες.

Τέλος, ο Γιάννης Κατσιώτης, ένας εκ των υπευθύνων της εφαρμογής Parking Defender, που συμμετείχε ως επισκέπτης, σημείωσε ότι η βασική καινοτομία του «Meet in 5» είναι ότι δεν παρακολουθείς απλά κάποιες συζητήσεις, αλλά συμμετέχεις ενεργά σε αυτές.


via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...