Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μνημεία κι αρχαιολογικοί χώροι ανοιχτοί για την πανσέληνο


120 μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι ανοικτοί για την πανσέληνο

Μια μοναδική βραδιά υπό το φως της πανσελήνου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό σήμερα Παρασκευή, σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους όλης της Ελλάδας.

Η μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει σταθερά ο θεσμός τα τελευταία χρόνια, οδήγησε φέτος τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τζαβάρα και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού να ανοίξουν ακόμα περισσότερα μνημεία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 121 από 80 που ήταν πέρυσι.

Στο πρόγραμμα θα λάβει μέρος και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που δεν βρισκόταν αρχικά στην παρακάτω λίστα, μετά από απόφαση των εργαζομένων.

Σε 85 από αυτά θα πραγματοποιηθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολή κινηματογραφικών ταινιών, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Την τιμητική της στις φετινές εκδηλώσεις θα έχει η "Σονάτα του Σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου. Οι νέες τεχνολογίες "ζωντανεύουν" μία από τις εμβληματικές φιγούρες του ελληνικού πολιτισμού του 20ου αιώνα, προκειμένου να συντροφέψει τους τυχερούς επισκέπτες που θα βρεθούν σε 18 Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.

Το εμβληματικό έργο, απήγγειλε η Μελίνα Μερκούρη σε μια σπάνια ηχογράφηση το 1975. Ο ποιητής στο μακροσκελές ποίημα που περισσότερο μοιάζει με αφήγηση επιχειρεί μια κατάδυση στον πυρήνα της ύπαρξης.

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι εδώ.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...