Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Δωρεάν ξενάγηση κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου



Τις πύλες του για το κοινό σε δύο από τις αίθουσές του άνοιξε την Τρίτη το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου έπειτα από έξι χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ήταν κλειστό λόγω εργασιών που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Έτσι, από την Τρίτη οι επισκέπτες του κεντρικού κτιρίου του Μουσείου μπορούν να ξεναγούνται στην αίθουσα των γλυπτών στο ισόγειο, το επίσημο άνοιγμα της οποίας σηματοδότησε την επανέναρξη της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Εκτιμάται δε ότι ως τα μέσα του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του.

Στην πρώτη αίθουσα φιλοξενείται η Συλλογή των Γλυπτών που αποτελείται από εκθέματα της Αρχαϊκής-Κλασικής περιόδου και στη δεύτερη αίθουσα γλυπτά της Ελληνιστικής-Ρωμαϊκής περιόδου.

Παράλληλα, συνεχίζει να λειτουργεί στο κτίριο επέκτασης η Προσωρινή Έκθεση με τα σημαντικότερα εκθέματα. Το ωράριο λειτουργίας και για τις δύο εκθέσεις είναι Τρίτη-Σάββατο 08:00-20:00. Κάθε Δευτέρα, Κυριακή και αργίες οι αίθουσες θα είναι ανοιχτές από τις 09:00 μέχρι τις 16:00.

Εξάλλου, από τις 16 Αυγούστου και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, θα πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στη νέα Έκθεση Γλυπτών από τους αρχαιολόγους του Μουσείου Ηρακλείου.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...