Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες και βιωματικά σεμινάρια στην Ηλιούπολη


Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες και βιωματικά σεμινάρια στην Ηλιούπολη

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ηλιούπολης η προμήθεια τροφίμων απ' ευθείας από τον παραγωγό στο δημότη σε προσιτές τιμές, χωρίς καμία μεσολάβηση μεσαζόντων.
Την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ., στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα διατεθούν πατάτες, όσπρια και παραδοσιακά ζυμαρικά.

Οι πατάτες είναι νέας εσοδείας από την Καστοριά, και θα διατεθούν σε 22κιλη συσκευασία με 10 ευρώ τελική τιμή.Τα όσπρια είναι κορυφαίας ποιότητας από το Αργος Ορεστικό Καστοριάς, και διατίθενται ως εξής:

• Φασόλια Γίγαντες σε συσκευασία 2,5 κιλών με 10 ευρώ τελική τιμή
• Φακή σε 4κιλη συσκευασία με 10 ευρώ τελική τιμή
• Ρεβύθια σε 4κιλη συσκευασία με 10 ευρώ τελική τιμή
• Φασόλια πλακέ σε 2,5 κιλη συσκευασία με 10 ευρώ τελική τιμή
• Φασόλια μέτρια σε 4 κιλη συσκευασία με 10 ευρώ τελική τιμή
Τα παραδοσιακά ζυμαρικά προέρχονται από την Ζαχάρω Ηλείας, κατασκευάζονται από αγνά υλικά, και είναι τα εξής :
• Χυλοπίτες, Χυλοπιτάκια
• Τραχανάς Γλυκός, Τραχανάς Ξινός, Τραχανάς Σταρένιος
• Κριθαράκι Μέτριο
• Λαζάνι Φαρδύ

Ολα τα είδη ζυμαρικών θα διατίθενται σε 6 κιλη συσκευασία στην τιμή των 2.50ευρώ/το κιλό.

Οι αιτήσεις παραγγελίας θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ., στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 2109970052.

Διανομή μελιού, ρυζιού και τυροκομικών προϊόντων
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ., στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα διατεθούν μέλι, ρύζι και τυροκομικά προϊόντα.

• Θυμαρίσιο μέλι από τον Κίσσαμο Κρήτης. Θα διατεθεί σε 2κιλη συσκευασία, στην τελική τιμή των 15 ευρώ , και σε 5κιλη συσκευασία, στην τελική τιμή των 35 ευρώ. Είναι το ίδιο με αυτό που διετέθη την προηγούμενη φορά.
• Ρύζι Μεσολογγίου ΚΑΡΟΛΙΝΑ. Θα διατεθεί σε 5κιλη συσκευασία, με 6 ευρώ τελική τιμή και ΝΥΧΑΚΙ σε 5κιλη συσκευασία, με 5 ευρώ τελική τιμή.
• Τα τυροκομικά προϊόντα που προέρχονται από τον Ορεινό Μυλοπόταμο Κρήτης θα διατεθούν ως εξής:

Γραβιέρα, σε 14κιλο κεφάλι, κόβεται 2 κιλά και άνω, με τιμή 9 ευρώ το κιλό
Κεφαλογραβιέρα, σε 3κιλο κεφάλι που κόβεται και το μισό, με τιμή 9 ευρώ το κιλό
Ανθότυρο ξερό, σε κεφάλι ενός κιλού περίπου, με τιμή 9 ευρώ το κιλό
Οι αιτήσεις παραγγελίας θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ., στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ. 2109970052.

Βιωματικά σεμινάρια για γονείς εφήβων
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής το τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και Υγείας του Δήμου Ηλιούπολης, διοργανώνει Βιωματικά Σεμινάρια γονέων, που έχουν σαν στόχο την εκπαίδευση και υποστήριξη των γονέων στο σύγχρονο ρόλο τους στην οικογένεια.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς εφήβων, κατοίκους Δήμου Ηλιούπολης, και θα πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες των 15-16 ατόμων δουλεύοντας με διαδραστικές - βιωματικές μεθόδους.

Τα θέματα πάνω στα οποία επικεντρώνονται είναι οι ανάγκες των εφήβων, οι αλλαγές στην εφηβεία, τα συναισθήματα που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας, η επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιών και η ενεργητική ακρόαση, τα όρια, η πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και το πρόβλημα της εξάρτησης από το Διαδίκτυο.

Το κάθε σεμινάριο θα έχει διάρκεια δύο περίπου μηνών, και θα περιλαμβάνει οκτώ δίωρες συναντήσεις. Σε όσους γονείς συμμετάσχουν θα διανεμηθεί ενημερωτικό και υποστηρικτικό υλικό, για τα θέματα που θα αναπτυχθούν.

Στους συμμετέχοντες θα παρέχεται παράλληλα καθοδήγηση για τυχόν εξειδικευμένα ζητήματα, σε συνεργασία με ειδικά κέντρα και φορείς ψυχικής υγείας, καθώς και υποστήριξη μετά το τέλος του σεμιναρίου, με τακτικές ατομικές συνεδρίες.

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη 18:00 - 20:00 στο Δημαρχείο Ηλιούπολης.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Yποδοχής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τηλ.: 210 99 70 053-5 καθημερινά 9:00-14:00 (υπεύθυνη προγράμματος κυρία Λαμπρινή Στρατίκη).

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...