Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν εμβολιασμοί και συγκέντρωση σχολικών ειδών από το δήμο Ηλιούπολης



Σε δύο παράλληλες δράσεις προχωρεί ο Δήμος Ηλιούπολης, προκειμένου να βοηθήσει τους «ασθενείς» οικονομικά πολίτες του «στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, καθώς η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι τα πιο ισχυρά μας όπλα». Η πρώτη αφορά στο δωρεάν εμβολιασμό των παιδιών και η δεύτερη στη συγκέντρωση σχολικών ειδών (τετράδια, μολύβια κ.λπ.). Αναλυτικότερα:


Εμβολιασμός παιδιών

Πολλά παιδιά των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι ή άποροι, χωρίς τον απαραίτητο εμβολιασμό τους. Το πρόβλημα αυτό δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των συγκεκριμένων παιδιών, αλλά και των υπόλοιπων παιδιών που έρχονται σε επαφή μαζί τους, απειλώντας το σύνολο του πληθυσμού. Η δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης, αντιμετωπίζοντας με απόλυτο αίσθημα ευθύνης αυτούς τους κινδύνους, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους συμπολίτες μας που έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, οργανώνει δωρεάν εμβολιασμούς για τα παιδιά των άνεργων, ανασφάλιστων και άπορων κατοίκων του δήμου μας.
Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με ραντεβού, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Δήμου (Μαρίνου Αντύπα 81 κτηριο ΧΕΝ), και θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου 2012. Από τη Δευτέρα, 3/9/2012, αρχίζει η καταγραφή των παιδιών, που χρήζουν εμβολιασμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210 9968868 και 210 9970010 (Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γιαννάκης), κατά τις ώρες 09.00 - 13.30.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού ή Βιβλιάριο Κοινωνικής Ασφάλισης
Για τους άνεργους:
- Κάρτα Ανεργίας του ΟΑΕΔ
- Αστυνομική ταυτότητα
Yπεύθυνη Δήλωση του γονέα, με τη συγκατάθεσή του για τον εμβολιασμό του παιδιού.

Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Όποιοι θα ήθελαν να συνδράμουν σ' αυτή την προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών, για τη διανομή τους στα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, παρακαλούμε να απευθυνθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Γιαννάκη, στα τηλέφωνα 210 9970009 και 210 9970010.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...