Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν είσοδος στις εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης



Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει και στο φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (28-30 Σεπτεμβρίου 2012).
Για τη διετία 2011-2012 το θέμα που έχει επιλεγεί είναι «Κρίσεις: Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία» εστιάζοντας, όχι μόνο στη σύγχρονη οικονομική κρίση, αλλά σε οποιαδήποτε μορφή κρίσης (δημογραφική, οικονομική, πολιτική, ιδεολογική, κοινωνική, θρησκευτική, κ.α.) και στα ίχνη που αυτές αφήνουν στα κατάλοιπα του υλικού και του άυλου πολιτισμού.

Στο παραπάνω θεματικό πλαίσιο το ΑΜΘ διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο: «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης: Συνέχειες και ρήξεις στο χώρο και στη μνήμη», με άξονα την περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη – Ανεξίτηλα σημάδια στο χώρο».

Ειδικότερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σκοπεύει να πραγματοποιήσει:
- Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το σχετικό θέμα για σχολικές ομάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρες: 9.00-11.00 & 11.00 -13.00).
- Θεματικές ελεύθερες περιηγήσεις επισκεπτών με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012.
(Ώρες λειτουργίας του ΑΜΘ: Παρασκευή & Σάββατο 9.00-18.00, Κυριακή 9.00-16.00)

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) θεσπίστηκαν ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκοντας την ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μια φορά το χρόνο σε όλη την Ευρώπη με γενικό τίτλο «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά» και προσανατολίζονται θεματικά ανά διετία από την κάθε χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Η Ελλάδα συμμετέχει στις ΕΗΠΚ από το 1994.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...