Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Στέγη για τους αστέγους της Θεσσαλονίκης χαρίζει στο δήμο η ΦΑΑΘ



H Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης πρόκειται να αγοράσει κτίριο στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια να το παραχωρήσει στον κεντρικό δήμο με στόχο τη στέγαση όλων αυτών των ανθρώπων που σήμερα ταλαιπωρούνται.

Ο κοιτώνας, που, αν όλα προχωρήσουν αισίως, θα προσφέρει στέγη σε εκατοντάδες ανθρώπους, δεν είναι η μοναδική δομή βοήθειας που ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφέρει στους αστέγους. Στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σε δημοτικό κτίριο, οργανώνεται –για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου- χώρος στον οποίο οι άστεγοι θα μπορούν να καταφεύγουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και στον οποίο θα κάνουν χρήση εγκαταστάσεων απαραίτητων για την καθημερινή τους υγιεινή και καθαριότητα.

Σύμφωνα μάλιστα με το σχεδιασμό, σε αυτό το πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων θα λειτουργεί και γραφείο παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, η δράση αυτή θα αναληφθεί στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Εργασίας, υπό την «ομπρέλα» του οποίου ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει συμπράξει με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «Αρσις» και «Praksis».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...