Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν εργαστήρια τέχνης για ανέργους στο ΜΜΣΤ ΘεσσαλονίκηςΑυτή την εποχή το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αναγνωρίζοντας ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που μαστίζει τους νέους είναι η ανεργία σχεδίασε ένα ειδικό πρόγραμμα με δωρεάν μαθήματα Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Video Art, Computer Art, Χαρακτικής και Design για άνεργα άτομα 20-40 ετών, που στοχεύει  στην παροχή γνώσεων, και στη δημιουργική απασχόληση.
Θα σχηματιστούν τμήματα 20-25 ατόμων για κάθε μάθημα, ήτοι συνολικά μπορούν να παρακολουθήσουν 150 άτομα.Διάρκεια Προγράμματος: Οκτώβριος 2012 – Μάρτιος 2013 (δύο κύκλοι).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ για περίπου 100-125 άνεργα άτομα ηλικίας 20-40 ετών με την ευγενική δωρεά του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ.

ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ
Βασικός στόχος του προτεινόμενου προγράμματος είναι
η απασχόληση ανέργων ατόμων σε τομείς της τέχνης,
η προώθηση της συλλογικής καλλιτεχνικής διαδικασίας με σκοπό την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

ΣΤΟΧΟΙ
Για τους συμμετέχοντες:
Να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης διαπραγματευόμενοι έννοιες που ενυπάρχουν στα έργα τέχνης, με τρόπο ψυχαγωγικό.
Να αποκτήσουν εξοικείωση με το μουσειακό περιβάλλον (και γενικότερα τους χώρους πολιτισμού) και να εκτεθούν στα ποικίλα νέα ερεθίσματα που αυτοί προσφέρουν.
Να πειραματιστούν με ένα εύρος υλικών και εικαστικών τεχνικών.
Να ενισχύσουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες και να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες τάσεις/κλίσεις τους μέσα από την τέχνη και την εικαστική πρακτική.
Να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση και η αίσθηση της αυταξίας μέσα σε ένα ευρύτερο σύστημα.
Να ανακαλύψουν νέες κατευθύνσεις στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.
"Δώσε σε έναν πεινασμένο ένα ψάρι και αύριο θα ξαναπεινάσει. Μάθε του να ψαρεύει και δεν θα πεινάσει ποτέ"

T. 2310 240002 & 2310 281567
ΕΓΝΑΤΙΑ 154, (εντός ΔΕΘ-HELEXPO)

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...