Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Για 14η χρονιά Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας με ελεύεθρη είσοδο


14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας συνεχίζει φέτος την επί 14 χρόνια πορεία του, σταθερό στην φιλοσοφία να αποτελεί ένα φορέας τέχνης και πολιτισμού που επιβραβεύει την κινητοποίηση της ελεύθερης έκφρασης και του πολυπολιτισμικού διαλόγου παράλληλα με την έξοδο από την πνευματική αδράνεια και την εξατομίκευση.


Σε μια εποχή κρίσης το Φεστιβάλ αποδεικνύει ότι η τέχνη, άρρηκτα με την ανθρώπινη έκφραση επηρεάζονται και περνούν τους δικούς τους δύσκολους καιρούς, με την βεβαιότητα της γέννησης του νέου. Η αναζήτηση του καινούριου, του δημιουργικού θα στηρίξει την βεβαιότητα αυτή και θα γεννήσει λύσεις και διεξόδους.

Η Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ καλεί όλους να παρακολουθήσουν από κοντά την 14η διοργάνωση που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ (Αγ. Νικολάου 4, Πάτρα, www.inteal.gr).  Οι προβολές θα ξεκινούν  στις 16:00 και η εισοδος ειναι ελευθερη.

Η Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ συνεχίζει και διευρύνει τις συνεργασίες με βιβλιοπωλεία της Πάτρας και έτσι θα προσφέρει σε όλους τους θεατές που θα παρακολουθήσουν τις προβολές εκπτωτικά κουπόνια:

•  από τις Εκδόσεις- Κέντρο Πολιτισμού «Περί Τεχνών» (Κανακάρη 65) θα ισχύει έκπτωση 20% για την αγορά βιβλίου των εκδόσεων τους.
•  από το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» (Γεροκωστοπούλου 31-33) επιπλέον έκπτωση 10% (δεν αφορά τα βιβλία της ενιαίας τιμής καθώς και τα βιβλία των προσφορών). Η προσφορά ισχύει μέχρι τέλος Οκτώβριου.
•  από την Animatic vision comics shop (το πρώτο comics shop στην Πάτρα) η έκπτωση θα είναι 20% για αγορές σε κόμιξ, φιγούρες, μπλουζάκια και άλλα collectibles, από το κατάστημά της στην Ηφαίστου 14 (μεταξύ Ερμού και Αγ. Νικολάου) και θα ισχύει για δύο μήνες. Οκτώβρη & Νοέμβρη!
Επίσης κατά την διάρκεια των προβολών θα μοιράζονται στους θεατές έντυπα υλικά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών για να ενημερώνονται για την προσφορά αιμοπεταλίων και για την Μεσογειακή Αναιμία.

Το φεστιβάλ της Πάτρας γεννήθηκε από το όραμα για τη δημιουργία μίας ανεξάρτητης και ελεύθερης πλατφόρμας κινηματογραφικής έκφρασης, με επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο και ότι τον περιβάλλει. Στοχεύοντας στον κριτικό και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των νέων, κυρίως, δημιουργών από όλο τον κόσμο, αλλά και στην ευαισθητοποίηση και στον προβληματισμό του κοινού για τα μεγάλα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη μας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας προβάλλει την κινηματογραφική τέχνη που υπηρετεί τις αξίες του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης και συμβάλλει, μέσα από διαφορετικές θεματικές αφετηρίες και αισθητικές προσεγγίσεις, στην προσπάθεια για μια σχέση ισορροπίας, σεβασμού και ευθύνης του.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις
στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.independent.gr.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...