Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

«Ο Αμερικάνος»: Δωρεάν εισιτήρια για ανέργουςKοντά στους άνεργους θεατρόφιλους, με την προσφορά 30 δωρεάν εισιτηρίων για τις παραστάσεις της Τετάρτης 24 και της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου σε άνεργους με την επίδειξη της κάρτας ΟΑΕΔ στο ταμείο του ΤΡΙΑΝΟΝ.

Η εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» παρουσιάζει τις τελευταίες παραστάσεις της στο κινηματοθέατρο Τριανόν με το κλασικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Αμερικάνος» μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και προσφέρει για τις 2 τελευταίες Τετάρτες, 24 και 31 Οκτωβρίου, 30 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους θεατρόφιλους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να επιδείξουν την κάρτα ανεργίας στο ταμείο του κινηματοθεάτρου που λειτουργεί από τις 12.00 το μεσημέρι έως την έναρξη της παράστασης.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

Το έργο

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη θεατρική διασκευή του ομώνυμου κλασικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και έναν μουσικό, που υπενθυμίζει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η ανθρώπινη μοναξιά και η «αθεράπευτη» καχυποψία απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο». Ο ήρωας είναι «ξένος μέσα στον κόσμο του». Φυσικά, δεν είναι ούτε ξένος ούτε Αμερικάνος. 
Ο «Αμερικάνος» είναι ένας Έλληνας μετανάστης, που ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του και δεν τον αναγνωρίζει κανένας. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού και τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού σπιτιού του. Το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας: η ελπίδα ότι η αγαπημένη του ίσως είναι ακόμα εκεί και τον περιμένει. Ακριβώς όπως ο Οδυσσέας, που γύρισε για να ξαναβρεί τη χαμένη του Ιθάκη στα μάτια της πιστής του Πηνελόπης.
Ο «Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι μια ιστορία αγάπης και ξενιτιάς: θα μπορούσε να είναι η ιστορία κάθε μετανάστη. Ίδια κι απαράλλαχτη με αμέτρητα προσωπικά και οικογενειακά δράματα, που γνώρισε η Ελλάδα εκείνης της εποχής – αλλά και κάθε εποχής. Αμέτρητοι ήταν οι νέοι που μπροστά στην αμείλικτη φτώχεια και την επιτακτική ανάγκη εγκατέλειψαν σπίτι, γονείς, αγαπημένες, αποφασίζοντας τη βουτιά στο άγνωστο: Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία – το όνομα που έπαιρνε ανάλογα με την περίσταση ο τελικός προορισμός, η ονειρεμένη «γη της Επαγγελίας». Ο «Αμερικάνος» του Παπαδιαμάντη δεν είναι παρά ο Έλληνας μετανάστης, απανταχού της γης: κανένα άλλο έργο του κορυφαίου Σκιαθίτη «αγίου των γραμμάτων» δεν τον αφορά και δεν τον εκφράζει περισσότερο. 

«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία : Θανάσης Σαράντος
Μουσική σύνθεση : Λάμπρος Πηγούνης 
Moυσικός επί σκηνής : Λάμπρος Πηγούνης
* Στις παραστάσεις της 28/10, 31/10 και 4/11 θα παίξει ο μουσικός Παναγιώτης Κραμπής
Σκηνική Επιμέλεια : Λίνα Μότσιου
Βοηθός σκηνοθέτη : Δημήτρης Κερεστεντζής
Φωτογραφίες : Μαριλένα Σταφυλίδου, Γεράσιμος Νεόφυτος

Διάρκεια παράστασης : 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00 μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου. 
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ φοιτητικό, για παιδιά και νέους από 6-18 ετών, ΑμεΑ, άνεργους με κάρτα ΟΑΕΔ, για ηθοποιούς με ενημερωμένη κάρτα ΣΕΗ και θεατρολόγους με ενημερωμένη κάρτα θεατρολόγων, πολύτεκνους, κατόχους κάρτας πολιτισμού, ΥΠΠΟΤ. Επίσης, το εισιτήριο θα κοστίζει 8 ευρώ για group πάνω από 10 άτομα.

Προπώληση: 
Ticket services 
Ταμείο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567 και στα ταμεία του θεάτρου πριν την παράσταση 
Διεύθυνση ΤΡΙΑΝΟΝ : Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101
Τηλέφωνα για πληροφορίες : 210 8222702, 210 8215469

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...