Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν αλληλοδιδακτικά μαθήματα στην Αθήνα



Δωρεάν αλληλοδιδακτικά μαθήματα στην Πλάκα

Την ευκαιρία για απόκτηση επαγγελματικής κατάρτισης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και κοινωνικοποίησης προσφέρουν χωρίς έξοδα τα αλληλοδιδακτικά μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν στην Πλάκα. Τα μαθήματα αυτά διοργανώνονται από το δίκτυο fringenetwork στο χώρο τέχνης και δράσης «Βρυσάκι», που βρίσκεται πίσω από τη Στοά του Αττάλου.


Σκοπός των μαθημάτων είναι η δημιουργία ενός αριθμού τμημάτων εθελοντικής διδασκαλίας σε εβδομαδιαία βάση. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και υποστήριξης ανάμεσα στους συμμετέχοντες, στην οποία θα μπορούν ισότιμα να εισηγούνται και να οργανώνουν διάφορες δράσεις.

Οι βασικοί άξονες των μαθημάτων αφορούν μαθήματα-σεμινάρια εκμάθησης τεχνών, εκμάθησης γλώσσας, σχολικά/ πανεπιστημιακά, επαγγελματικής κατάρτισης, γενικού ενδιαφέροντος και ειδικής αγωγής. Κάθε μέλος είναι ελεύθερο να προτείνει επιπλέον θεματικές ενότητες.

Τα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής, είναι δωρεάν και ανοικτά για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διδαχθούν από επαγγελματίες. Η έννοια της αλληλοδιδαχής έγκειται στο ότι στη συνέχεια όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να ανταποδώσουν τις ώρες που παρακολούθησαν προσφέροντας εθελοντική εργασία σε ένα από τα project ή τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να συνεισφέρει σε δράσεις αλληλεγγύης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στο δίκτυο του Fringe (η εγγραφή είναι δωρεάν για όλους στο www.fringenet.gr) για να μπορούν να παρακολουθήσουν όσα μαθήματα επιθυμούν.
Τα μαθήματα θα διεξάγονται καθημερινά από τις 10.00 έως τις 20.00 στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης & Δράσης, οδός Βρυσακίου 17, Πλάκα [Πίσω από τη Στοά του Αττάλου. Μετρό: Μοναστηράκι].

Το αλληλοδιδακτικό πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις τριμηνιαίους κύκλους ξεκινώντας από τις 15 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα:
Κύκλος Α’ (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2012)
Κύκλος Β΄ (Ιανουάριος - Μάρτιος 2013)
Κύκλος Γ΄ (Απρίλιος - Ιούνιος 2013)
Κύκλος Δ΄ (Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2013)

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...