Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

''Πράσινες'' εργασίες με υψηλή ζήτηση



Η ανάπτυξη της “πράσινης” οικονομίας βρίσκεται στην ατζέντα των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, μαζί με τη δημιουργία αντίστοιχων θέσεων εργασίας.

Ποιες όμως είναι οι πιο δημοφιλείς “πράσινες” δουλείες στις Ηνωμένες Πολιτείες το τελευταίο διάστημα (σύμφωνα με το Triple Pundit);

—Περιβαλλοντικό επιχειρείν

Η καινοτομία σε περιβαλλοντικές τεχνολογίες μαζί με την επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη.

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δημιουργούν προϊόντα και υπηρεσίες φιλικά προς το περιβάλλον, με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα -καθώς είναι ψηφιακά- και προωθούν την οικολογική-επιχειρηματική κουλτούρα.

—Εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων

Ο κλάδος της ηλιακής ενέργειας συνεχίζει να αναπτύσσεται παρότι αυτό γίνεται εν μέσω αναταράξεων και συγκρούσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα φωτοβολταϊκά είναι μια αγορά που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

—Μηχανικός περιβάλλοντος

Η περιβαλλοντική μηχανική τείνει να εξελιχθεί σε ραχοκοκκαλιά των τεχνικών και τεχνολογιών προστασίας του περιβάλλοντος.

Με επιστημονικές μεθόδους και κριτήρια, η περιβαλλοντική μηχανική προωθεί τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αειφορία.

Οι μηχανικοί περιβάλλοντος εργάζονται σε μια σειρά τομέων της οικονομίας, από τη δημόσια υγεία και τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα έως τη διαχείριση απορριμμάτων και υδατικών πόρων.

Οι κάτοχοι πτυχίων μηχανολογίας μπορούν εύκολα να μεταπηδήσουν στον “περιβαλλοντικό” κλάδο.
—Εκπαιδευτικός με ειδίκευση στην οικολογία

Την προηγούμενη δεκαετία το περιβάλλον και η οικολογία μπήκαν για τα καλά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Παράλληλα δημιουργήθηκαν οργανισμοί όπως το Εθνικό Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των ΗΠΑ το οποίο έχει ως αποστολή την προώθηση των αρχών της περιβαλλοντικής προστασίας και της αειφορίας στη χώρα.

Σε αντίστοιχες δομές, εκπαιδευτικοί ή επαγγελματίες με άλλες ειδικότητες σχετικές με την οικολογία μπορούν να μεταδώσουν τα “φώτα” τους στις νεότερες γενιές.

—-Πράσινη μόδα

Στη βιομηχανία της μόδας, η στροφή προς την οικολογία αποτελεί την πιο σύγχρονη τάση. Η χρήση οργανικών υφασμάτων και η εφαρμογή βιώσιμων διαδικασιών δημιουργίας του ρουχισμού αποτελούν δύο τρόπους για τη δημιουργία μιας “πράσινης” κολεξιόν.

Πολλοί καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν κάτι παραπάνω για ένα ρούχο από οργανικό βαμβάκι καθώς είναι πιο ανθεκτικό και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Γύρω από αυτή τη βιομηχανία έχει αναπτυχθεί μια σειρά συνδεόμενων επαγγελμάτων (καταστήματα, διανομείς, καλλιεργητές, σχεδιαστές κλπ).

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...