Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ένας... διαφορετικός ποδηλατικός αγώνας στο Ρέθυμνο



Μια σημαντική προσπάθεια για την είσοδο της Κρήτης στον παγκόσμιο ποδηλατικό χάρτη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενίσχυση και διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει το νησί, αποτελεί το παγκόσμιο ποδηλατικό ΕΤΑΠ, που πραγματοποιείται από την Παρασκευή 19 μέχρι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στο Ρέθυμνο.


Ο λόγος για ένα διαφορετικό ποδηλατικό αγώνα (ΕΤΑΠ), με τη συμμετοχή δημοσιογράφων το οποίο τυγχάνει της έγκρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (USI) και διοργανώνεται από την εταιρία Sports Promotion Hellas, που έχει έδρα το Ρέθυμνο. Συνδιοργανωτές της προσπάθειας αυτής είναι ο Δήμος Ρεθύμνου και η Περιφέρεια Κρήτης , που στοχεύει στην καλύτερη προβολή της Κρήτης ως ποδηλατικός προορισμός, επενδύοντας στην πένα των συμμετεχόντων.

Σκοπός είναι να ξεκινήσει στην Κρήτη ο αθλητικός- ποδηλατικός τουρισμός, η εδραίωση του οποίου θα προσδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Κρήτη και τον τουρισμό της, δημιουργώντας νέες μονάδες, υποδομές και διαδρομές, που θα ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα στάνταρ.

Για το λόγο αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων θ' αποτελέσει ένα ιδανικό «κρας τεστ» για τις αντοχές και τις δυνατότητες της Κρήτης. Το γεγονός ότι 68 δημοσιογράφοι από δεκαπέντε χώρες και τέσσερις ηπείρους, θα τρέξουν με τα ποδήλατά τους στην Κρήτη και θα μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους στα μέσα που εργάζονται, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προβολή του νησιού ως ένας εναλλακτικός τουριστικός προορισμός, που συγκεντρώνει ελκυστικά στοιχεία για τους ποδηλάτες και το αγώνισμά τους.

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται απόλυτα από την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης έχει συναντηθεί με τους διοργανωτές εκδηλώνοντας τη θέρμη του για το εγχείρημα του ποδηλατικού τουρισμού στο νησί μας.
Η υποδοχή και το καλωσόρισμα στους 68 ποδηλάτες θα γίνει την Πέμπτη στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο Aegean Perl, όπου χαιρετισμούς θ' απευθύνουν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και η αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Μαρία Λιονή ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας.

Το συγκεκριμένο ΕΤΑΠ περιλαμβάνει δύο βασικές διαδρομές: η μία μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου και η δεύτερη στην ενδοχώρα.

Υπενθυμίζεται ότι μια εξίσου σοβαρή προσπάθεια από την Sports Promotion Hellas είχε γίνει τον περασμένο Μάιο στα Χανιά, με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών και Μάστερ και μάλιστα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το οποίο και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...