Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Πρόσληψη δυο γιατρών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της ΔράμαςΔύο ιατρούς, μια παιδίατρο και έναν παθολόγο, προσέλαβε ο Δήμος Δράμας, στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να αναλάβουν το έργο της περίθαλψης ανασφάλιστων ενηλίκων και παιδιών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η παιδίατρος που προσελήφθη θα πραγματοποιεί εμβολιασμούς ανασφάλιστων παιδιών σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών όλο το χρόνο. Παράλληλα, θα συμμετέχει στην εφαρμογή του προγράμματος του αντιφυματικού εμβολιασμού στα παιδιά της Α' Τάξης των Δημοτικών Σχολείων. Ο παθολόγος θα διεξάγει εμβολιασμούς σε άπορους και ανασφάλιστους και γενικότερα σε άτομα που για διάφορους οικονομικούς λόγους έχουν προβλήματα πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δημόσιου ή Ιδιωτικού Τομέα.

Οι δύο γιατροί θα διεξάγουν κλινικές εξετάσεις ανασφάλιστων παιδιών και ενηλίκων καθώς και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και υλοποίησης προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής η παιδίατρος θα πραγματοποιεί επισκέψεις σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, ελέγχοντας την εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών και εξετάζοντάς τα.

Τα ωράρια εξυπηρέτησης που θα τηρούν οι δύο γιατροί (στο ιατρείο του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου μας Γραφείο 125, Διοικητήριο) είναι:

Παθολόγος, Τρίτη και Τετάρτη, 12.30πμ-3μμ,
Παιδίατρος, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 8πμ - 11πμ.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...