Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δεκαήμερο δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στη Μελίκη δήμου Αλεξάνδρειας



tel-med-Alexandreia

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος τηλεϊατρικής που στοχεύει στην πρόληψη και στην προαγωγή της υγείας και στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, μέσω δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στους δημότες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, σε άτομα «υψηλού κινδύνου», όπως άνδρες ηλικίας 40-60 ετών, παχύσαρκους και νέους που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν, καθώς και σε άτομα που επιθυμούν να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους.

Τον Δεκέμβριο οι νοσηλεύτριες του προγράμματος τηλεϊατρικής του Δήμου Αλεξάνδρειας, Χριστίνα Μανωλακάκη, Πηνελόπη Κακαγιάννη και Δήμητρα Κουκούδη, θα βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Μελίκης, για να εξετάσουν δωρεάν δημότες των κοινοτήτων της περιοχής, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 Δευτέρα 3, Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στο Αγροτικό Ιατρείο Μελίκης.
 Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στο Αγροτικό Ιατρείο Π. Προδρόμου.
 Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στο Αγροτικό Ιατρείο Αγκαθιάς.
 Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στο Αγροτικό Ιατρείο Αγίας Τριάδας.
 Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στο Αγροτικό Ιατρείο Αγκαθιάς.
 Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στο Αγροτικό Ιατρείο Κυψέλης.
 Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, στο Αγροτικό Ιατρείο Ν. Προδρόμου.
 Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στο Αγροτικό Ιατρείο Νεοκάστρου.
Οι εξετάσεις θα γίνονται από 09:00 έως 13:00 και περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση γλυκόζης, χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, επιπέδου οξυγόνου και παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων των εξεταζόμενων μεταδίδονται ηλεκτρονικά στο Ιατρικό Αθηνών, όπου εξειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, αποστέλλουν, εξατομικευμένα και με διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, γνωματεύσεις και ιατρικές συμβουλές προς τους εξεταζόμενους όταν διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας.

Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής του Δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, με τη συνδρομή ιατρών του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...