Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών ανοίγει τις πόρτες του


Ενα νέο θεσμό εγκαινιάζει το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Το « Πανεπιστήμιο των Πολιτών» προσφέρει σειρά ανοικτών διαλέξεων στις οποίες θα αναπτύσσονται θέματα γύρω από την οικονομία, την υγεία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον φασισμό.

Όπως ανέφεραν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, και ο περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, που ανακοίνωσαν το πρόγραμμα, όσοι πολίτες παρακολουθήσουν τις διαλέξεις αυτές θα λάβουν και ειδικό πιστοποιητικό, ενώ το πρόγραμμα θα μεταδίδεται και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε κύκλους διαλέξεων που θα παραδίδονται στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια (αμφιθέατρο Άλκη Αργυριάδη).

«Εκείνο που χρειαζόταν ήταν ένα πρόγραμμα ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να ακούσουν από πρώτο χέρι τα θέματα που τους ενδιαφέρουν χωρίς φιλτράρισμα από άλλα κέντρα», τόνισε ο Γ. Σγουρός.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών επισήμανε ότι ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ενεργό, να ανοιχτεί στην κοινωνία και να δώσει τη δυνατότητα στο ευρύτερο κοινό να έρθει σε επαφή με την επιστημονική γνώση με τρόπο εύληπτο και κατανοητό.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν περιορισμοί στην παρακολούθηση των διαλέξεων που θα αρχίσουν αύριο 21 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν ύστερα από 6 μήνες.

via


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...