Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο ΗράκλειοΣτο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, αύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 και από τις 9.00 π.μ. – 13.00 μ. στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, στην Οδό Σμύρνης 26 στο ισόγειο, θα πραγματοποιούνται δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό.

Οι εξετάσεις σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη θα γίνονται από την επιστημονική ομάδα Χ.Α.Π. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η ως άνω ενέργεια εντάσσεται στα πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων πρόληψης και παροχής δωρεάν υπηρεσιών υγείας σε πολίτες που υλοποιεί η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης και η αρμόδια Δ/νση παροχής υπηρεσιών υγείας, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες των νοσοκομείων της Κρήτης.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης, η ενημέρωση του κοινού για τα προβλήματα που δημιουργεί το κάπνισμα, αλλά και ο εντοπισμός ατόμων που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.) είναι μια εξελισσόμενη και μη πλήρως αναστρέψιμη, κατά τους ειδικούς, νοσολογική κατάσταση που περιλαμβάνει δύο παθήσεις πνευμόνων. Τη χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα.

Προκαλείται από πολλούς παράγοντες. Οι σημαντικότεροι από αυτούς όμως είναι δύο. Το κάπνισμα και η μόλυνση της ατμόσφαιρας ή του περιβάλλοντος εργασίας. Αυτό αποδεικνύει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο σημερινός τρόπος ζωής, ιδίως το κάπνισμα στην ανάπτυξη της νόσου.

Για την έγκαιρη διάγνωση της ΧΑΠ απαραίτητη κρίνεται η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.
Η πρώιμη διάγνωση της, αποτελεί το κλειδί της επιτυχούς αντιμετώπισης της νόσου, παρέχοντας παράλληλα στον ασθενή τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...