Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Προβολή ταινιών στις Αρχάνες με είδη ανάγκης αντί εισιτηρίου



Ο παράδεισος των σινεφίλ θα είναι για όλο το χειμώνα οι Αρχάνες!

Το χειμερινό πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Ομάδας Αρχανών ξεκίνησε χθες και οι προβολές θα γίνονται κάθε Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Αρχανών (δίπλα στον θερινό κινηματογράφο).

«Οι προβολές θα είναι δωρεάν, ενώ σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα συλλέγονται τρόφιμα (μακράς διαρκείας αλλά και φρέσκα πχ. λαχανικά και φρούτα), ρούχα (ακόμα και ταλαιπωρημένα), παιχνίδια, κουζινικά, και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. Η ανταπόκρισή σας σε προσφορά τροφίμων το καλοκαίρι ήταν πραγματικά συγκινητική και σας ευχαριστούμε!», τονίζουν τα μέλη της ομάδας.


Την ερχόμενη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία « M*A*S*H» ΗΠΑ, 1970) 116’- Πολεμική/Κωμωδία.

Σκηνοθεσία: Robert Altman

Πρωταγωνιστούν: Donald Sutherland, Elliott Gould, Tom Skerritt

Στη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, οι γιατροί και το προσωπικό ενός στρατιωτικού νοσοκομείου προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα με όπλο τους το χιούμορ.


Στις 16 Νοεμβρίου θα προβληθεί « Το αυγό του φιδιού» (Ελλάδα, 2012) 69’-Ντοκιμαντέρ.

Σκηνοθεσία: Νίνα Γεωργιάδου.

Ο ελληνικός λαός, με πρόσχημα ένα χρέος που δεν του αντιστοιχεί, βιώνει την εξαθλίωση, την απόγνωση, τις αυτοκτονίες, την άγρια καταστολή. Τώρα καλείται να περάσει από τον καλυμμένο φασισμό, στον απροκάλυπτο. Στήνεται ξανά το σκηνικό του μεσοπολέμου.


Στις 23 Νοεμβρίου θα προβληθεί το «Amarcord» (Ιταλία, 1973) 123’-Κωμωδία.

Σκηνοθεσία: Federico Fellini.

Πρωταγωνιστούν: Magali Noel, Bruno Zanin, Pupella Maggio.

Θεωρείται από τις σπουδαιότερες ταινίες του Φελίνι, μια νοσταλγική, αυτοβιογραφική ταινία σχετικά με τη ζωή σε μια ιταλική παραθαλάσσια πόλη στην Ιταλία. Επενδυμένη με τη μουσική του Nino Rota, χωρίς συγκεκριμένη πλοκή αλλά με σκηνές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη. Στις 30 Νοεμβρίου θα προβληθεί η «Μήδεια» (Ιταλία/Γαλλία, 1969) 110’. Δραματική. Σκηνοθεσία: Pier Paolo Pasolini. Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κάλλας, Massimo Girotti, Laurent Terzieff.

H Μαρία Κάλλας στη μοναδική κινηματογραφική της εμφάνιση ερμηνεύει τη Μήδεια, μια γυναίκα που ο έρωτας την κάνει ικανή για τα πάντα. Ο Παζολίνι μόνο χαλαρά βασίζεται στο δράμα του Ευριπίδη για να δώσει μια ταινία συγκλονιστική. Οι προβολές θα συνεχιστούν μέχρι το Μάιο του 2013.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...