Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων



Η Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων ενημερώνει τους πολίτες των Δήμων Κισάμου, Πλατανιά και Σελίνου-Καντάνου ότι συνεχίζονται οι εγγραφές εκπαιδευομένων για τον Α΄Κύκλο σπουδών στα τμήματα εκτός έδρας του σχολείου, Κισάμου και Πλατανιά (Βουκολιές).

Οι εγγραφές για το παράρτημα Κισάμου γίνονται κατά τις ώρες λειτουργίας του Δήμου στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου ή στο ΕΠΑΛ Κισάμου, όπου στεγάζεται το παράρτημα ή στο Κεντρικό (1ο Γυμνάσιο Χανίων, δίπλα στη Δημοτική Αγορά) και ώρες 6-9 καθημερινά.

Οι εγγραφές για το παράρτημα Πλατανιά γίνονται γίνονται στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Πλατανιά (Γεράνι) κατά τις ώρες λειτουργίας του Δήμου ή στο Κεντρικό (1ο Γυμνάσιο Χανίων, δίπλα στη Δημοτική Αγορά) 6-9 καθημερινά.

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής: 1.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 2.Αστυνομική ταυτότητα 3. Απολυτήριο Δημοτικού ή βεβαίωση φοίτησης (για όσους έχουν φοιτήσει σε κάποιες τάξεις του Γυμνασίου).

Απαραίτητη προυπόθεση είναι οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ή να το συμπληρώνουν μέχρι τις 31/12/2012.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται σε ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, αφού το πρόγραμμα εκπαίδευσης διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη και παρέχεται δωρεάν στους πολίτες. Μετά την επιτυχή αποφοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Τα 58 ΣΔΕ που λειτουργούν στην Ελλάδα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από το Ελληνικό Δημόσιο. Τα Σ.Δ.Ε. στην Ελλάδα θεσμοθετήθηκαν με το νόμο 2525/97 στο πλαίσιο που έχουν προδιαγράψει οι διακηρυγμένες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...