Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Κέντρο Ημέρας στο δήμο Ηλιούπολης για άτομα με Alzheimer



Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών σε συνεργασία με τονΔήμο Ηλιούπολης και την Α' Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών –Αιγινήτειο Νοσοκομείο- ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου Κέντρου Ημέρας για άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Το Κέντρο Ημέρας στεγάζεται στο χώρο του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (3ο ΚΑΠΗ Ηλιούπολης), τον οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Ηλιούπολης.

Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί ως μονάδα ημερήσιας παραμονής, απασχόλησης και θεραπευτικής φροντίδας ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα, με στόχο τη νοητική ενδυνάμωση, την κινητοποίησή τους και τη διατήρηση των δεξιοτήτων και των επικοινωνιακών ικανοτήτων τους για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παράλληλα με τη φαρμακευτική αγωγή. Το Κέντρο Ημέρας εξυπηρετεί καθημερινά 10-15 ασθενείς και στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Στις δραστηριότητες του Κέντρου Ημέρας περιλαμβάνονται:

Ιατρείο μνήμης
Ομάδες θεραπείας νοητικής ενδυνάμωσης
Δημιουργική απασχόληση (Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία κ.ά.)
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις οικογένειες των ασθενών
Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Το έργο αυτό εντάσσεται στις προσπάθειες της Εταιρείας Νόσου Αlzheimer Αθηνών να δημιουργήσει βάσεις για τη φροντίδα των ασθενών με άνοια και των οικογενειών τους μέσα στην κοινότητα. Γιατί, όπως έχει αποκαλύψει η επιστημονική έρευνα, η περίθαλψη στην κοινότητα έχει θετικά αποτελέσματα τόσο για την έκβαση της ασθένειας όσο και για την ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Υπηρεσίες με τέτοια βάση δίνουν τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας, περιορίζουν τον κοινωνικό στιγματισμό και οδηγούν στην ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών σε τοπική κλίμακα.

Όλες οι παροχές του Κέντρου Ημέρας είναι δωρεάν.

Λειτουργεί κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, 10.30-13.00.

Διεύθυνση Αγίου Κωνσταντίνου 7, Ηλιούπολη, τηλέφωνο: 210-9706347.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...