Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ίδρυση κοινωνικού φροντιστηρίου στο δήμο Ήλιδας


Ίδρυση κοινωνικού φροντιστηρίου αποφάσισε ο δήμος Ήλιδας

Βήμα στήριξης των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να προσφέρουν πρόσθετη διδακτική στήριξη στα παιδιά τους, κάνει ο δήμος Ήλιδας μετά την απόφαση που ελήφθη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση και λειτουργία κοινωνικού- δημοτικού- εθελοντικού φροντιστηρίου.

Η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Κλειδέρη, με στόχο να υποστηριχθεί ο μαθητικός πληθυσμός του δήμου και να αξιοποιηθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό. Όπως επισημάνθηκε, πρόκειται για μία παράλληλη, συμπληρωματική εκπαιδευτική δομή κοινωνικής αλληλεγγύης, που θα παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές δημοτικού και Γυμνασίου, με προοπτική παροχής και σε μαθητές λυκείου.

Η απόφαση ελήφθη  κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισε λευκό, επειδή όπως είπε ο κ. Κολόσακας, είναι αντίθετη με τον εθελοντισμό που προσπαθεί να καλύψει ?τρύπες? της κυβέρνησης. Υπέρ της προσπάθειας τάχθηκαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σάκης Κότσιφας και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα υποστηρίζεται γραμματειακά και υλικοτεχνικά από το προσωπικό και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και θα λειτουργεί απογευματινές ώρες κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως Ιούνιο.

Θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη μίας Οργανωτικής Επιτροπής και μίας Επιτροπής Διδακτικού έργου( για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης).

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...