Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση φαρμάκων στο Γαλάτσι


isa_galatsi_ag_glikeria_1

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 η δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» στον τελευταίο σταθμό συγκέντρωσης φαρμάκων πριν από τα Χριστούγεννα, τον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι.

Δεκάδες συμπολίτες μας προσέρχονταν από νωρίς το πρωί ως το μεσημέρι στον Ιερό Ναό για να προσφέρουν τον “φαρμακευτικό οβολό τους“.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο που δημιούργησαν μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που συγκέντρωσε στους έξι μήνες της δράσης 230.000 φάρμακα, έχει ανοίξει το δρόμο σε όλη την Ελλάδα για τη στήριξη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων ασθενών.
“Ασθενείς ανασφάλιστοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα που τα χάρισαν κάποιοι συμπολίτες μας, είτε γιατί τα δώρισαν είτε γιατί έχασαν τους δικούς τους συγγενείς και τα προσφέρουν για να σωθούν άλλοι συνάνθρωποι. Στο διάστημα Ιουνίου-Δεκεμβρίου, χιλιάδες συμπολίτες μας προσέφεραν σε κάθε πλατεία, σε κάθε δήμο, σε κάθε ενορία φάρμακα για τους ανασφάλιστους συμπολίτες.

Το μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που ξεκίνησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και είμαστε περήφανοι για αυτό” δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης
“Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου είναι και φέτος τα Χριστούγεννα να μη μείνει κανείς ασθενής χωρίς φάρμακο, κανένα παιδί χωρίς εμβόλιο, κανένας πεινασμένος χωρίς φαγητό. Επιτακτική ανάγκη προβάλλει να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην υγεία τους Είναι και σήμερα, εν όψει Χριστουγέννων, συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με γνώμονα την ανακούφιση των φτωχών και άρρωστων συνανθρώπων μας” τόνισε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Οι 26 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα που συλλέχθηκαν στο Δήμο Ζωγράφου μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.
Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Προϊστάμενος του Ναού Πάτερ Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γ. Πατούλης, ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κ. Δήμτσας, ο δημοσιογράφος του αυστριακού κρατικού καναλιού ORF κος Ράιτνερ, η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ κα Μπουσδούκου, και πολλοί εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ και του συλλόγου γυναικών Παναθηναϊκή.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες. Επίσης, το Κοινωνικό Φαρμακείο κάθε Τρίτη και Πέμπτη 9-1 λειτουργεί για τη χορήγηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...