Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Κοινωνικό ιατρείο στην Ε' Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης


Κοινωνικό ιατρείο θα αποκτήσει η Ε' Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Οι επαφές για το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο της προέδρου της Ε΄ κοινότητας, Αργυρώς Κουράκη, έχουν ήδη ξεκινήσει και προς το παρόν τουλάχιστον σε εθελοντικό επίπεδο, τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα.
«Υπάρχουν ήδη εθελοντές γιατροί και συγκεκριμένα ορθοπεδικοί, οι οποίοι προσφέρονται να παράσχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, σε θετική κατεύθυνση βρίσκεται και η συνεργασία μας με το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και τον κ. Κομνή. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρου που θα στεγάσει το κοινωνικό αυτό ιατρείο και, κατά δεύτερον, ρευστού, προκειμένου να γίνει η προμήθεια κάποιου απαραίτητου εξοπλισμού και εργαλείων. Παρά τις δυσκολίες, εμμένουμε στην προσπάθεια και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε», τονίζει στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής η πρόεδρος της Ε Δημοτικής Κοινότητας, Αργυρώ Κουράκη.

Σύμφωνα με τις προθέσεις των ανθρώπων της Ε΄ δημοτικής κοινότητας, αρχικά οι υπηρεσίες της δομής αυτής θα παρέχονται σε απόρους και ανασφάλιστους.

«Οι ανάγκες, έτσι όπως καταγράφονται καθημερινά από τους συνεργάτες μας στην Ε΄ κοινότητα, έχουν αυξηθεί τρομακτικά. Από μια περιοχή με πληθυσμό 153.000 κατοίκων δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Από τη μέχρι σήμερα καταγραφή των ανθρώπων αυτών, περίπου 250 άτομα είναι αυτοί που έχουν άμεση ανάγκη στην περιοχή μας, αν και στην πραγματικότητα ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού δεν έρχονται όλοι να καταγραφούν», τονίζει στην εφημερίδα η κ. Κουράκη.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...