Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πρωτιά για την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης



Επιστρέφοντας και πάλι στην πρώτη θέση ως αγαπητός τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, όπως διαπιστώνεται από εκπροσώπους της αυστριακής τουριστικής αγοράς, η Ελλάδα συμμετέχει στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, αναμένοντας, με τους 800 εκθέτες της από 70 χώρες, περισσότερους από 150.000 επισκέπτες.

Οι πρώτες ενδείξεις στις κρατήσεις για Ελλάδα είναι πολύ θετικές, οι προβλέψεις που γίνονται από τους ιθύνοντες της τουριστικής αγοράς στην Αυστρία είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές, οι αυστριακές αεροπορικές εταιρείες διευρύνουν τις απευθείας πτήσεις τους προς ελληνικούς προορισμούς — για παράδειγμα από Βιέννη προς Μυτιλήνη και Χίο — με την Austrian Airlines να έχει φέτος πτήσεις προς 20 ελληνικούς προορισμούς και την Niki-Air Berlin σε 19, αντίστοιχα.

Ο μεγάλος αυστριακός ταξιδιωτικός οργανισμός TUI εκτιμά ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ανακάμψει γρήγορα και ήδη η Ελλάδα βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, πρώτη σε κρατήσεις στο σύνολο της αυστριακής τουριστικής αγοράς, με δεύτερη την Τουρκία, ενώ ο εκπρόσωπός του και πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαιτνερ, αναφέρει πως η αύξηση στις φετινές κρατήσεις για την Ελλάδα φαίνεται να αγγίζει το 20 %, σε σχέση με πέρσι.

Στο περίπτερο συμμετέχουν ως συνεκθέτες διάφορες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας, όπως οι Ρόδος, Κάρπαθος, Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασήθι), Ιόνιοι Νήσοι (Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Παξοί), Θεσσαλία (Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Σποράδες), Βόλος, Σκιάθος, Σκόπελος, αλλά και τουριστικές επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μια από τις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών. Κατά μέσο όρο, περισσότεροι από 500.000 Αυστριακοί τουρίστες καταφθάνουν ετησίως στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (8,4 εκατομμύρια) βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...