Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Διαδικτυακό περίπτερο Τύπου από τον δήμο Ηλιούπολης


Μια νέα και καινοτόμο υπηρεσία έχουν στη διάθεσή τους οι επισκέπτες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιουπολης. Πρόκειται για μια Διαδικτυακή Βιβλιοθήκη εφημερίδων  και περιοδικών απ’ όλο τον κόσμο.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης είναι μία από τις 10 δημόσιες βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, που διαθέτει την ηλεκτρονική πλατφόρμα Press Display, μέσω της οποίας οι αναγνώστες μπορούν να έχουν πρόσβαση εντελώς δωρεάν σε 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες και περιοδικά 101 χωρών.

LeMonde, TheIndependent, WashingtonPost, InternationalHeraldTribune, TheGuardian, Καθημερινή, Cosmopolitan είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα εφημερίδων και περιοδικών που μπορεί να διαβάσει ηλεκτρονικά ο επισκέπτης της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης.

Το μόνο που έχει να κάνει είναι να βρίσκεται στον χώρο της Βιβλιοθήκης, και να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυό της (free internet wi-fi spot). Εν συνεχεία μέσω των υπολογιστών της Βιβλιοθήκης ή του προσωπικού του υπολογιστή μπαίνει απλώς στην ιστοσελίδα: http://library.pressdisplay.com και περιηγείται στα νέα όλου του κόσμου μέσα από λόγια και εικόνες.

Η υπηρεσία αυτή δεν αφορά μόνο στην απλή ηλεκτρονική ανάγνωση εφημερίδων και περιοδικών, αλλά προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης.

 Η νέα αυτή υπηρεσία προσφέρεται στους δημότες μας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που υλοποιείται μέσω του προγράμματος Future Library, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...