Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Δωρεάν δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης


Δράσεις και εκδηλώσεις οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), την Τετάρτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και προσκαλεί το κοινό να επισκεφτεί τον εκθεσιακό του χώρο (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, παραλιακή ζώνη Ηρακλείου τηλ. 2810-282740 και 2810-393630) από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.


Συγκεκριμένα:

Από τις 09:00-18:00 οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν ένα μονοπάτι γνώσης της φύσης της Ευρώπης και ειδικά της Μεσογείου:

•μέσα από ένα ολογραφικό προβολικό σύστημα που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο ΜΦΙΚ, το οποίο προβάλλει διάφορα θέματα της φύσης (φωτογραφίες ζώων, φυτών, γεωλογικών σχηματισμών, διαδρομές κ. ά.). Το σύστημα, που είναι μια παροχή των εταιριών Barco www.barco.com και Magic Worlds www.magicworlds.be, είναι διαδραστικό, μέσα από την οθόνη αφής που διαθέτει, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό του.

• με τη βοήθεια φυλλαδίων δραστηριοτήτων, που θα διανεμηθούν στους επισκέπτες, μέσα από τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της Μεσογείου και συγκεκριμένα τη ζωή στα δάση, τους θαμνότοπους, τα νερά αλλά και στις ερήμους της.

Από τις 18:00-20:00 ανοικτοί για το κοινό θα παραμείνουν μόνο 2 χώροι στο ΜΦΙΚ, η Αίθουσα Πολυμέσων και ο Ερευνότοπος, προκειμένου οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν ένα αφιέρωμα στις παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων της Ελλάδας. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:

18.00-18.30 Ομιλία στην Αίθουσα Πολυμέσων με θέμα: «Η σημασία της διατήρησης των σπόρων από παραδοσιακές και ντόπιες ποικιλίες».

Εισηγήτρια: Στέλλα Χατζηγεωργίου, Γεωπόνος στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό "ΔΗΜΗΤΡΑ" του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Συντονίστρια της Τοπικής Ομάδας ΠΕΛΙΤΙ Ηρακλείου.

18.30-20.00 Δράση για τα παιδιά στον Ερευνότοπο: Με τη βοήθεια και καθοδήγηση των κκ. Χατζηγεωργίου Σ. και Βαρδάκη Μ., της Τοπικής Ομάδας ΠΕΛΙΤΙ Ηρακλείου, των ειδικών επιστημόνων του ΜΦΙΚ Αβραμάκη Μ. και Χατζηνικολάκη Ε. αλλά και των μουσειοπαιδαγωγών του ΜΦΙΚ, τα παιδιά θα παίξουν και θα μάθουν για τους σπόρους. Φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους δωρεάν σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών από το ΠΕΛΙΤΙ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...