Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Google Voice για φθηνότερες κλήσεις

Όσοι έχετε λογαριασμό στο gmail, θα έχετε προσέξει ότι εδώ και λίγο καιρό, κάτω από το όνομα και την κατάστασή σας, υπάρχει ένα πράσινο ακουστικό με τίτλο "κλήση τηλεφώνου". Η Google δεν σταματά να σκαρφίζεται τρόπους για να βγάλει λεφτά (και καλά κάνει) και εμείς δεν σταματούμε να απολαμβάνουμε φθηνότερες υπηρεσίες λόγω του ανταγωνισμού.


Το καινοτόμο λογισμικό που ακούσει στο όνομα Google Voice, θα αναστατώσει την αγορά και θα φέρει χαμηλότερες χρεώσεις για τις υπερατλαντικές κλήσεις, δωρεάν sms αυτόματη μετάφραση και μετατροπή φωνητικών μηνυμάτων σε κείμενο καθώς κι ένα νούμερο για πολλαπλές τηλεφωνικές συσκευές. Αυτό το τελευταίο είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα της Google. Ένα νούμερο για το κινητό, τον υπολογιστή και το σταθερό. Πολλοί το προσπάθησαν παλαιότερα αλλά κανείς με επιτυχία.

Αφού εξηγήσαμε πως έχει η κατάσταση, πάμε σε αυτό που μας ενδιαφέρει, δηλαδή στις χρεώσεις για την Ελλάδα. Μπαίνοντας στη σελίδα με τις χρεώσεις, παρατηρούμε πως η κλήση προς σταθερό αριθμό, χρεώνεται με 0.02€. Αν προσθέσουμε τον υψηλότερο Φ.Π.Α., δηλαδή 23%, η χρέωση αγγίζει τα 0,0246€ ανά λεπτό.



Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του ΟΤΕ και πάμε στις χρεώσεις.Παίρνουμε τη φθηνότερη χρέωση, αυτή της Κυριακής. Η χρέωση είναι 0,0295 ανά λεπτό.Μικρή διαφορά θα μου πείτε. Θα συμφωνήσω. Αλλά αυτή η διαφορά είναι ανά λεπτό και μόνο την Κυριακή. Τη Δευτέρα π.χ., από 8πμ-8μμ, η χρέωση είναι 0,0319€ ανά λεπτό. Προσωπικά, βρίσκω τη διαφορά ενδιαφέρουσα.Συνυπολογίζοντας τα διάφορα συν που μας δίνει η google (block callers, conference calls, sms to email) και κυρίως τη δυνατότητα κατοχής ενός και μόνο αριθμού, η πλάστιγγα γέρνει προς την αμερικανική εταιρεία.

Η ποιότητα κλήσης είναι καλή.Όπως καταλαβαίνετε, αν μιλάτε από τον υπολογιστή, οι παράγοντες είναι περισσότεροι. Να πούμε επίσης πως μπορεί στη χώρα μας οι διαφορές να είναι μικρές, αλλά σε πολλές χώρες παρατηρούνται τεράστιες αποκλίσεις. Εμείς σας προτρέπουμε να ψάξετε το θέμα και να δείτε τι σας συμφέρει.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...