Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Συντόμευση url και πως μπορούμε να κερδίσουμε από αυτό

Ένα από τα πιο σπαστικά πράγματα του ίντερνετ, είναι κάποιος διευθύνσεις (url) μακρινάρια. Για παράδειγμα, η διεύθυνση μια φωτογραφίας που βρίσκει κανείς στη google, μπορεί να πιάσει και 15 γραμμές στη συζήτηση του gmail. Δυσκολεύει επίσης τους bloggers ή τους κατόχους sites, που θέλουν να προωθήσουν τη δουλειά τους στα social media (και ιδιαίτερα στο twitter). Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν; Ελάτε να δούμε δύο τρόπους εκ των οποίων ο ένας μπορεί να μας φέρει κέρδος.



Google Url Shortener: Εξαιρετικά απλό. Αντιγράφουμε την url που θέλουμε να συντομεύσουμε, την επικολλούμε στο αντίστοιχο πεδίο της σελίδας και πατάμε shorten. Δημιουργείται μια καινούρια url και είμαστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσουμε. Κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα, μας πηγαίνει στη σελίδα που θέλουμε. Απλά η url δεν είναι εκείνο το μακρινάρι που είχαμε πριν.

Παράδειγμα. Αυτή η διεύθυνση (http://olafree.blogspot.com/2011/09/vol-5.html), είναι ένα άρθρο του ΌλαFree. Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη αλλά ας πούμε πως μας ενοχλεί. Ανοίγουμε τη σελίδα της google shortener και η διεύθυνση έχει αυτή τη μορφή: http://goo.gl/mP2MO. Ότι πρέπει για το twitter.
Εδώ θα βρείτε τη Google Url Shortener

AdF.ly: Με αυτή τη σελίδα, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα, κάνοντας ότι κάνατε και με τη google. Η διαφορά είναι ότι παρεμβάλλονται 5 δευτερόλεπτα διαφήμισης μέχρι να ανοίξει η σελίδα που θέλουμε.
Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και δεν σας το συνιστούμε για τα blogs ή τα sites σας. Ο αναγνώστης ενοχλείται και με το δίκιο του. Φυσικά, απαιτείται εγγραφή στο εν λόγω site.Για κάθε θέαση της σελίδας, κερδίζετε 0,002$. Αν "πετάξετε" ένα link σε μια πετυχημένη σελίδα και το δουν πολλά μάτια, έχετε ελπίδα να κερδίσετε κάποια χρήματα. Όσοι πιο πολλοί, τόσα πιο πολλά.

Παράδειγμα. Έχουμε την ίδια διεύθυνση (http://olafree.blogspot.com/2011/09/vol-5.html) και θέλουμε να τη συντομεύσουμε. Μπαίνουμε στη σελίδα AdF.ly, επικολλούμε την url και πατάμε shrink. Η διεύθυνση έχει τώρα αυτή τη μορφή: http://adf.ly/2r8ei. Αν την ανοίξετε, θα περιμένετε 5 δευτερόλεπτα βλέποντας μια διαφήμιση και ύστερα θα οδηγηθείτε στο άρθρο του ΌλαFree.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...