Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Οι 4 κορυφαίες ελληνικές εταιρείες διαφήμισης στο ίντερνετ

Το ίντερνετ και το κέρδος μέσω αυτού, βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο στη χώρα μας. Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχουν 4 πολύ καλές εταιρείες από τις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε. Θα σας εξηγήσουμε βήμα βήμα τι πρέπει να κάνετε, πως να "πουλήσετε" και πως να εισπράξετε. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις 4 εταιρείες.

Τι κάνω: Κάθε εταιρεία έχει συγκεκριμένους πελάτες και προωθείτε τα προϊόντα τους. Μην αγχώνεστε για το πως. Σας το εξηγούμε παρακάτω. Εδώ, θα αναλύσουμε κάποιους όρους. Κάθε καμπάνια (project) είναι διαφορετική και ο πελάτης ζητά συγκεκριμένα πράγματα. Σας προσφέρουν τα banners (όπως αυτά δεξιά στη σελίδα μας) ή τον κώδικα για ενσωματωμένη διαφήμιση στο κείμενό σας. Υπάρχουν 2 κύριες κατηγορίες. Η πώληση και το lead. Μπορεί να πουληθεί ένα ρούχο (από κάποιο online κατάστημα), ένα πακέτο διακοπών (από μια προσφορά της groupon π.χ.) ή να κατεβάσετε κάποιο ebook επί πληρωμής. Όλα αυτά ορίζονται ως πώληση. Το lead, είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να είναι ένα κλικ της διαφήμισης (πληρωμή για κάθε κλικ), εγγραφή στο newsletter κάποιας εταιρείας (πληρωμή για την εγγραφή), εγγραφή ως παίκτη σε κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι (πληρωμή για κάθε εγγραφή παίκτη) ή το κατέβασμα ενός δωρεάν ebook. Όλα αυτά ορίζονται ως lead. Μπορείτε να δείτε όλους τους όρους εδώ.

Πως διαφημίζω τα προϊόντα: Ανάλογα με τα διαθέσιμα μέσα. Το σίγουρο είναι πως όλοι μπορούν να τα προωθήσουν. Ας τα δούμε ανά κατηγορίες.
1) Κάτοχοι blogs και sites. Αυτό είναι το απλό κομμάτι. Όσοι διαθέτουν blog ή site, φιλοξενούν τις διαφημίσεις των εταιρειών (των πελατών δηλαδή) και αμείβονται για κάθε έγκυρη πώληση. Μπορούν να διαφημίζουν τα προϊόντα μέσα σε κείμενα ή μέσω newsletter του site. Οι τρόποι είναι πολλοί.
2) Facebook και Twitter. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε αν δεν έχετε κάποια ιστοσελίδα. Το facebook είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βγάλετε χρήματα. Κάντε share τα προϊόντα, πείτε το στους φίλους σας, οργανώστε groups και σελίδες για να τα προβάλετε και κτίστε το πελατολόγιό σας. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες πώλησης. Το ίδιο ισχύει και για το twitter.
3) Email. Αν διαθέτετε κάποια λίστα με πολλές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, μπορείτε να την αξιοποιήσετε προβάλλοντας τα προϊόντα. Μην σπαμάρετε και μην στέλνετε email σε κάθε ηλ. διεύθυνση που πέφτει στα χέρια σας.

Τι ποσά να περιμένω: Ανάλογα με την επιτυχία σας. Οι τιμές είναι ίδιες πάνω κάτω. 0,5€-6€ για lead και 5%-50% για πώληση. Όσο πιο πολύ πουλάτε, τόσα πιο πολλά βγάζετε.

Clickbanner: Μια από τις καλύτερες ελληνικές εταιρείες, με πλειάδα διαφημίσεων και εύκολο μενού. Επιλέγετε εσείς το ελάχιστο όριο πληρωμής (50-100-200€) και αρχίζετε να προωθείτε. Μπορείτε να γραφτείτε στην clickbanner από εδώ.

Affiliate Motion: Τα ίδια ισχύουν και σε αυτή την περίπτωση. Εξ' άλλου, όλες σχεδόν οι εταιρείες έχουν την ίδια  πλατφόρμα. Το ελάχιστο όριο πληρωμής ορίζετε από εσάς (20-50-100-200 μέχρι 500€). Μπορείτε να γραφτείτε στην Affiliate Motion από εδώ.

Linkwise: Ακόμη μια δυνατή εταιρεία, με πολλές διαφημίσεις για πωλήσεις. Το ελάχιστο όριο πληρωμής είναι τα 20€.Μπορείτε να γραφτείτε στην Linkwise από εδώ.

Forestview: Η 4η εταιρεία που σας παρουσιάζουμε, δεν διαφέρει από τις προηγούμενες. Έχει και αυτή ένα εύκολο μενού και αρκετές ενδιαφέρουσες διαφημίσεις. Το ελάχιστο όριο πληρωμής είναι τα 50€. Μπορείτε να γραφτείτε στην Forestview από εδώ.

Επίλογος: Όλες οι εταιρείες προσφέρουν πολλές και ενδιαφέρουσες διαφημίσεις. Εσείς θα βρείτε ποια σας ταιριάζει καλύτερα, ύστερα από μια δοκιμαστική περίοδο. Διαβάστε προσεκτικά το FAQ κάθε εταιρείας και τι ζητάει. Ακολουθήστε πρακτικές που επιτρέπονται και κάντε χρήση των εργαλείων τους. Καλά κέρδη.

16 σχόλια:

  1. Αρκετά χρήσιμα όλα αυτά.
    Ενα ερώτημα όμως.Ας πούμε ότι έχω ένα blog και έχω ικανοποιητική επισκεψιμότητα.Αποφασίζω λοιπόν να προσθέσω και μερικές διαφημίσεις.
    Τα χρήματα που θα εξοικονομήσω από αυτό είναι καθαρά? Η πρέπει να δηλωθούν στην εφορία?
    Γιατί μετά πάει αλλού.Μπλέξιμο δηλαδή!Γιατί αν έχεις ήδη εργασία και πρέπει να ανοίξεις και βιβλία στην εφορία για αυτό,μετά η φορολόγηση θα είναι δυσβάσταχτη.Και αν δεν πάει όπως το περιμένεις,η εφορία είτε βγάζεις είτε όχι θα σε φορολογεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. Στην αρχή δεν χρειάζεται να ανοίξειτε τίποτα. Κάθε εταιρεία ζητά συγκεκριμένα πράγματα (έκδοση τιμολογίου, απόδειξη παροχής υπηρεσιών κλπ)και μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί τους για να το ρυθμίσετε. Σε ένα newsletter τους, μία εξ αυτών, έλεγε πως υπάρχει ένα αφορολόγητο όριο, περίπου στα 500 ευρώ. Όπως και να έχει, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν λογιστή. Μπορείτε να προσθέστε διαφημίσεις της google που είναι έχουν ήδη φορολογηθεί στο εξωτερικό και επομένως δεν θα ξαναφορολογηθούν τα κέρδη σας (καθαρά δηλαδή). Ελπίζουμε να βοηθήσαμε. Αν μάθουμε κάτι πιο συγκεκριμένο, θα το γράψουμε στα σχόλια.Να είστε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για παράδειγμα, η clickbanner αναφέρει:

    Για τους affiliate που επιθυμούν να πληρώνονται σαν ιδιώτες:
    Η πληρωμή θα γίνεται μόνο μέσω PayPal χωρίς καμία επιβάρυνση ή κράτηση. Δεν θα υπάρχει παρακράτηση φόρου ούτε χαρτόσημο γιατί θα γίνεται μέσω εταιρείας του εξωτερικού. Επίσης δεν υπάρχει ΦΠΑ. Παράδειγμα: Εάν κάποιος affiliate έχει κερδίσει 50 Ευρώ σε προμήθειες, τότε θα πληρωθούν ολόκληρα τα 50 Ευρώ στον λογαριασμό του στο Paypal.

    Για τους affiliate που επιθυμούν να πληρώνονται σαν επαγγελματίες/επιχειρήσεις:

    - Ο affiliate θα πρέπει να κόβει τιμολόγιο για τις προμήθειες που έχει κερδίσει συν το ΦΠΑ. Παράδειγμα: Εάν κάποιος έχει κερδίσει 50 Ευρώ σε προμήθειες, τότε θα κόβει ένα τιμολόγιο 50 Ευρώ συν ΦΠΑ 23%, δηλαδή σύνολο 61,5 Ευρώ.

    Εσείς είστε ιδιώτης, επομένως χρειάζεστε έναν λογαριασμό paypal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ!
    Με καλύψατε πλήρως.
    Επίσης να πω συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνετε.Το blog σας είναι αρκετά ενδιαφέρον!
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλούμε. Ελπίζουμε να βρήκατε χρήσιμο το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!! http://cashtorefer.com/Default.aspx?Refer=962616

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ καλή η προσπάθεια της Clickbanner. Εμείς σαν διαφημιστική εταιρία το μόνο "πρόβλημα" που εντοπίζουμε στο "Ελληνικό internet" είναι το ότι ο Έλληνας δεν έχει εξοικειωθεί αρκετά με τις αγορές μέσω internet. Όχι οτι δεν πραγματοποιεί αγορές, περισσότερο το οτι βρίσκεται πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα ευροπαϊκά δεδομένα. Μπράβο στην Click Banner για αυτή την αξιόλογη πρσπάθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://fenixroloi.gr/Επώνυμα Ρολόγια,Ανδρικά Ρολόγια,Γυναικεία Ρολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. sigoura kati tetio tha bohthouse poli ... http://cashtorefer.com/Default.aspx?Refer=890717

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια για την καλή δουλειά σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι παραπάνω εταιρίες προσφέρουν affiliate προγράμματα πωλήσεων, δεν θα τις χαρακτήριζα ως εταιρίες διαφήμισης αλλά προώθησης πωλήσεων. Το affiliate marketing είναι αποδοτικό και κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο "ελληνικό διαδίκτυο". Βέβαια υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαφήμισης στο ίντερνετ, όπως το social media marketing και το search engine optimization που αποδίδουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. www.athens-dayandnight.gr Πως μπορει να προωθηθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί Χαίρετε.
    Είμαι μια διεθνής δανειστή που αναγνωρίζεται σε όλες τις ηπείρους.
    Έχω τη φιλοδοξία να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους σε οικονομικές δυσκολίες.
    Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου με email για περισσότερες πληροφορίες.
    E-mail: baroctavio@gmail.com
    Με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...