Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι


Σας παρουσιάσαμε χθες το xariseto.gr. Σήμερα σας παρουσιάζουμε την εναλλακτική κοινότητα Πελίτι. Πρόκειται για ένα μεγάλο δίκτυο ανταλλαγής, προώθησης και ενημέρωσης για τις ντόπιες ποικιλίες της Ελλάδος. Λειτουργεί από το 1995 και έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο ανά την Ελλάδα.
Μπορείτε να ανταλλάξτε σπόρους, υπηρεσίες και γνώσεις. Ας την γνωρίσουμε καλύτερα.


Το Πελίτι είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, εγκεκριμένη από το πρωτοδικείο της Δράμας.
Έχει την έδρα του στο Ν. Δράμας, στον οποίο και βρίσκονται τα γραφεία της εταιρείας.


Το Πελίτι έχει την δυνατότητα να δίνει μικρές ποσότητες σπόρων σε καλλιεργητές.  Οι σπόροι αυτοί είναι αβελτίωτες ποικιλίες και δίνονται δωρεάν από το Πελίτι. Η περίοδος αποστολής σπόρων από το Πελίτι με το ΕΛ. ΤΑ είναι από τον Οκτώβριο ως το Φεβρουάριο. Μπορείτε να στείλτε ένα γράμμα  από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο. Στο γράμμα θα βάλετε έναν άδειο φάκελο με προπληρωμένο τέλος ή γραμματόσημο του ενός ευρώ. Εμείς θα σας βάλουμε μέσα ότι σπόρους έχουμε τη στιγμή που απαντάμε στο γράμμα σας. Η ταχυδρομική διεύθυνση είναι Πελίτι, Μεσοχώρι Παρανεστίου τ. κ. 66035 Παρανέστι.


Το Πελίτι δίνει το παρών σε πολλές τοπικές γιορτές και διοργανώνει τις δικές του. Πρόκειται για μια ειλικρινά αξιέπαινη κίνηση, που αξίζει να διαδοθεί από στόμα σε στόμα. Επισκεφτείτε το Πελίτι και διαπιστώστε ιδίοις όμμασι την δουλειά και το μεράκι τους.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...