Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Γίνετε δοκιμαστές ιστοσελίδων και κερδίστε χρήματα

 
Είναι ένα από τα τελευταία trends της ιντερνετικής αγοράς. Στην ουσία, πραγματοποιείτε usability test (test ευχρηστίας) και ενημερώνετε την εταιρεία ή τον ιδιοκτήτη για τυχόντα προβλήματα που βρήκατε στο site ή για τυχούσες παραλείψεις. Πάμε να το δούμε αναλυτικά.

Τι κάνω: Σας δίνεται μια ιστοσελίδα και εσείς πρέπει να την ξεψαχνίσετε. Αυτό σημαίνει πως θα κάνετε ότι κάνετε και στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε καθημερινά. Θα δείτε αν είναι λειτουργική, αν προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, θα ελέγξτε την ευχρηστία της και έπειτα θα ειδοποιήσετε την εταιρεία ή τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας, για τα ευρήματά σας.

Χρειάζεται κάποια προϋπηρεσία; Όχι. Εξ' άλλου είστε όλοι χρήστες του διαδικτύου. Σαφώς και θα υπάρχουν κάποια άτομα πιο εξειδικευμένα από εσάς, με μεγαλύτερη αίσθηση του τι σημαίνει usability. Αλλά να μην ξεχνάμε πως όλοι εμείς είμαστε οι πελάτες, το κοινό στο οποίο απευθύνεται κάθε ιστοσελίδα. Όπως και να έχει, πρώτα θα βαθμολογηθείτε και έπειτα θα ερωτηθείτε.

Πόσα μπορώ να κερδίσω: Αν είστε ένας καλός και συνεπής δοκιμαστής, ίσως να μπορέσετε να βγάλετε και 200-250$ το μήνα. Κάθε test έχει σταθερή αμοιβή (περίπου 10$/τεστ). Επομένως, όσα περισσότερα tests κάνετε, τόσα περισσότερα κερδίζετε. Οι παράγοντες είναι πολλοί. Ανταγωνισμός, αριθμός διαθέσιμων tests, μέρα διεξαγωγής του test κ.α..

Που κάνω τα tests; Από το σπίτι σας. Χρειάζεστε μια σύνδεση στο ίντερνετ, ένα μικρόφωνο και υπομονή. Βλέπετε, αξιολογείτε, ενημερώνετε,πληρώνεστε. Αυτή είναι η διαδικασία.

Η πιο αξιόπιστη ελληνική εταιρεία για τέτοια tests, είναι η userfeel.com. Αριθμεί πάνω από 2000 δοκιμαστές. Προς το παρόν οι θέσεις έχουν κλείσει αλλά πολύ συχνά ανοίγουν καινούριες. Μπορείτε να μπείτε στη σελίδα και να αφήσετε το email σας στη λίστα ειδοποίησης. Μόλις βρεθεί κενή θέση, θα σας ενημερώσουν.

Στο εξωτερικό, υπάρχουν πολλά τέτοια sites αλλά επειδή δεν βρήκαμε πολλές πληροφορίες δεν διακινδυνεύουμε να προτείνουμε κάποιο. Όπως σας λέμε πάντα, κάντε την έρευνά σας και καταλήξτε στην πιο συμφέρουσα, για εσάς, επιλογή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...