Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Tweetάρετε και κερδίστε χρήματα

 
Τα social media είναι το νέο hot μέρος για διαφημίσεις και προώθηση. Στο facebook, υπάρχουν πολλά groups που κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά για αυτά θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά. Σήμερα θα μιλήσουμε για το twitter και το πως μπορούμε να κερδίσουμε από τα tweets μας. Πάμε να το δούμε αναλυτικά.

Τι κάνω: Tweet. Τόσο απλό. Προηγείται βέβαια η εγγραφή σε κάποιο site διαφημίσεων και προώθησης. Αφού ορίσετε κάποια τιμή ανά tweet, ας πούμε 0,02€, σας βρίσκουν οι διαφημιζόμενοι και σας προσεγγίζουν. Σε κάθε tweet σας τους διαφημίζετε και κερδίζετε χρήματα.

Πόσους followers πρέπει να έχω: Αρκετούς. Όχι χιλιάδες αλλά ούτε και 50. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε καλή αναλογία (ratio) followers και φίλων, γιατί αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι από τους followers σας ακολουθούν γιατί τους αρέσει αυτό που γράφετε. Οι διαφημιζόμενοι τα τσεκάρουν αυτά και καταλήγουν στον κατάλληλο διαφημιστή (εσάς δηλαδή).

Πρέπει να το κάνω με το προσωπικό μου account; Όχι. Το καλύτερο είναι να ανοίξετε ένα καινούριο και να το διατηρείτε για τέτοιες δουλειές. Μπορεί το προσωπικό σας account να έχει χιλιάδες followers αλλά κανένας φίλος σας δεν θα χαρεί αν βλέπει κάθε μέρα διαφημίσεις.

Στόχευση: Στοχεύουμε το κοινό. Πρέπει να έχουμε μια καλή βάση και να τους απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια και σεβασμό. Ο προσωπικός τόνος τους κερδίζει. Όπως λένε και στην Αμερική, know your audience.

Μια από τις καλύτερες τέτοιες υπηρεσίες, είναι η ιστοσελίδα sponsoredtweets. Με λίγο ψάξιμο, θα βρείτε αρκετές παρόμοιες σελίδες. Καλή σας τύχη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...