Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

290 δικαιούχους θα εξυπηρετήσει το «κοινωνικό κατάστημα» Δήμου Καβάλας

 

Το «κοινωνικό κατάστημα» θα εξυπηρετήσει τους 290 δικαιούχους, των οποίων εγκρίθηκαν οι αιτήσεις από την κοινωνική επιτροπή του Δήμου, δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, σχετικά με την έναρξη της λειτουργίας στο στρατόπεδο «Κωτσάλου» του «κοινωνικού καταστήματος» του Δήμου Καβάλας.

Ο Δήμαρχος Καβάλας επιπλέον πρόσθεσε, ότι μελλοντικά το «κοινωνικό κατάστημα» θα μεταφερθεί αλλού, σε έναν χώρο στο κέντρο της Καβάλας.

Στη συνέντευξη τύπου του ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής εξέφρασε τις ευχαριστίες του απέναντι σ’ όλη την κοινωνία της Καβάλας, που ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα του Δήμου και βοήθησε πολλαπλά στη λειτουργία του «κοινωνικού καταστήματος». «Δεν θα μπορούσε και δεν μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς την ενεργό στήριξη και παρουσία των Καβαλιωτών και των επιχειρήσεων. Πολύ σύντομα, το «κοινωνικό κατάστημα» θα επεκταθεί και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος ευχαριστώντας επίσης και την προσφορά της διοίκησης του ΚΤΕΛ αστικών γραμμών, που θα προσφέρει την πρώτη μετακίνηση στους δικαιούχους δωρεάν.

«Σε ένα-δύο χρόνια, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε το «κοινωνικό κατάστημα» στο κέντρο της πόλης. Δυστυχώς, δεν είχαμε το χρόνο να αξιοποιήσουμε κάποια άλλα κτίρια του Δήμου που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης», δήλωσε, ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι: «Το «κοινωνικό κατάστημα», είναι ένας θεσμός εν εξελίξει. Κι εμείς τώρα τον μαθαίνουμε. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Είναι μία μικρή «επιχείρηση», η οποία πρέπει να τροφοδοτείται συνέχεια με διάφορα είδη προϊόντων. Πρέπει, επομένως, να την οργανώσουμε πιο επαγγελματικά. Κάποια λάθη γίνονται, αλλά το βασικό είναι να διορθώνονται. Επειδή, ακριβώς, είναι ένας νέος θεσμός, αυτό σημαίνει, επίσης, ότι ο αριθμός των ωφελουμένων θα αλλάξει. Σήμερα είναι γύρω στους τριακόσιους, αλλά δεν αποκλείεται να αυξηθεί. Είναι βέβαιο ότι όσο συνεχίζονται οι προσφορές, αυτό ελαφρύνει το Δήμο, που θα μπορεί να διαθέσει περισσότερα χρήματα για τον κοινωνικό τομέα. Για το έτος 2012, αποφασίσαμε να διαθέσουμε πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ στο «κοινωνικό κατάστημα» και σε μία επιδοματική πολιτική, η οποία θέλουμε να μην είναι στατική. Θα δούμε, δηλαδή, αν μπορούμε να συνδυάσουμε τη χορήγηση των επιδομάτων, με κάποιου είδους κοινωνική προσφορά προς το Δήμο από τους δικαιούχους».

Εκ μέρους των εθελοντών που εργάστηκαν για να στηθεί και να λειτουργήσει το «κοινωνικό κατάστημα» μίλησε η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καβάλας, Ευαγγελία Ασλανίδου, η οποία τόνισε ότι η ανταπόκριση του κόσμου και των επιχειρηματιών ήταν μεγάλη. «Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Κι αυτούς που έκαναν τις προσφορές κι αυτούς που δούλεψαν για να γίνει πραγματικότητα το «κοινωνικό κατάστημα». Υπάρχουν κάποια προβλήματα, τα οποία πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε και το «κοινωνικό κατάστημα» θα γίνει θεσμός. Σκοπός μας, είναι να εξυπηρετήσουμε, όσο καλύτερα μπορούμε, τους δικαιούχους συμπολίτες μας», είπε και ανέφερε το ωράριο λειτουργίας του «κοινωνικού καταστήματος», το οποίο θα τροποποιηθεί το 2012.

Στη συνέχεια, η αντιδήμαρχος πολιτισμού και εθελοντισμού Θεοδώρα Βαβαλέσκου, μίλησε για την επιδοματική πολιτική του Δήμου Καβάλας, σχολιάζοντας παράλληλα τα επιδόματα, τα οποία σύμφωνα με την ίδια δεν λύνουν το πρόβλημα της φτώχιας, καθώς προσφέρουν μόνο μία ανακούφιση σ’ εκείνους που τα έχουν ανάγκη. Επιπλέον η αντιδήμαρχος Θεοδώρα Βαβαλέσκου εξέφρασε τη χαρά της που η κοινωνία της Καβάλας έχει αλλάξει και συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι το «κοινωνικό κατάστημα».

Τέλος και κλείνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη συνέντευξη τύπου, η αντιδήμαρχος πολιτισμού και εθελοντισμού σημείωσε ότι από τον Οκτώβριο του 2011, δόθηκαν από το Δήμο Καβάλας 85.000 ευρώ σε περίπου τριακόσιες οικογένειες ως έκτακτα επιδόματα.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...