Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μια ξεχωριστή γιορτή για παιδιά και μεγάλους

 

Στην τελική ευθεία έχουν περάσει οι προετοιμασίες για το διήμερο πρωτοχρονιάτικο φεστιβάλ για παιδιά και μεγάλους που πραγματοποιεί το ΚΚΕ στις 3 και 4 Γενάρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Η είσοδος είναι ελεύθερη και προσκεκλημένοι σε αυτή τη γιορτή είναι παιδιά και γονείς που θα έχουν μια ευκαιρία να περάσουν ώρες χαράς, δημιουργίας, συζήτησης πάνω στα κοινά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, επαφής με διάφορες μορφές τέχνης.

Το πρόγραμμα του διημέρου έχει σχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες των παιδιών. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανταλλάσσουν βιβλία φέρνοντας ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη τους. Παράλληλα στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο για μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Τρίτη 3 Γενάρη:

10.00 - 13.00 Γιορτινό Εργαστήρι.
11.00 Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Αζούρ και Ασμάρ».
12.30 Αφήγηση παραμυθιού «Ο Φασούλας», από τη συλλογή «Γεια σου, φίλε» που εξέδωσε η «Σύγχρονη Εποχή» με θέμα τη μετανάστευση. Για το θέμα θα γίνει και συζήτηση με τα παιδιά.
17.00 - 19.00 Εργαστήρι κούκλας - κουκλοθέατρου.
18.00 Συζήτηση με θέμα «Μιλώντας στα παιδιά μας για την κρίση».
19.15 Θεατρική παράσταση «Η Ντενεκεδούπολη» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.
Δημιουργικές δραστηριότητες...

Τετάρτη 4 Γενάρη:
10.00 - 12.00 Μουσικό Εργαστήρι.
12.00 Μουσικοθεατρική παράσταση «Το καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων», της Ζωής Βαλάση, από την ομάδα χορού της ΚΝΕ.
12.30 Χριστουγεννιάτικα έθιμα. Γνωριμία και αναβίωση εορταστικών εθίμων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα παρουσιαστεί σε συναυλία το έργο του πιανίστα και μουσικοσυνθέτη Σαράντη Κασσάρα «Carmina Greca», η μελοποίηση 13 αποσπασμάτων από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Πρωινό Αστρο» που γράφτηκε για τη γέννηση της κόρης του και για όλα τα παιδιά. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή της παιδικής χορωδίας Τυπάλδου και της παιδικής - εφηβικής συμφωνικής ορχήστρας που διευθύνει η βιολίστρια Νίνα Πατρικίδου, της μεικτής χορωδίας «Η Εύγερος» και της χορωδίας του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Ρόκκου και με τη συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών. Αποσπάσματα του ποιήματος θα διαβάσει η κόρη του μεγάλου ποιητή, Ερη Ρίτσου.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...