Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Πώς να ''κουρέψετε'' τις δόσεις της πιστωτικής σας


Ένας μεγάλος πονοκέφαλος για χιλιάδες νοικοκυριά είναι το «άνοιγμα» μέσω πιστωτικών καρτών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, αδυνατούν να καταβάλλουν τα σχετικά ποσά.


Σήμερα, ένας στους δύο κατόχους πιστωτικών αναζητεί την καλύτερη λύση για να διαχειριστεί τα χρέη καθώς οι περικοπές στο εισόδημα προκαλούν μεγάλες δυσκολίες στους καταναλωτές στην εξυπηρέτηση των δόσεων που «τρέχουν» κάθε μήνα για πιστωτικές κάρτες και κάθε είδους δάνεια. Αποτέλεσμα είναι να χρεώνονται και με επιτόκια υπερημερίας, ενώ όταν πληρώνουν μόνο το ελάχιστο ποσό, το σύνολο της οφειλής, συχνά αυξάνεται αντί να μειώνεται και εγκλωβίζονται όλο και περισσότερο στο χρέος.

Και όμως υπάρχει τρόπος να περιορίσετε ακόμα και κατά 70% τη δόση που πληρώνετε κάθε μήνα για τις πιστωτικές σας κάρτες, μέσα από ένα πρόγραμμα μεταφοράς. «Φως» υπάρχει ακόμα και για εκείνους που η κάρτα έχει βγει στο «κόκκινο», αφού οι τράπεζες δέχονται να διαγράψουν σημαντικό μέρος της οφειλής. Ειδικότερα, «κουρεύουν» ως 60% τα χρέη από πιστωτικές κάρτες, στις περιπτώσεις που οι οφειλέτες έχουν βγει ήδη στο «κόκκινο» και δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις τους για διάστημα άνω των 90 ημερών.

Kαθώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν πλέον στις τράπεζες να σωρεύουν «κόκκινες» οφειλές, προτείνουν τον συγκεκριμένο διακανονισμό προκειμένου να εισπράξουν έστω και τμήμα των οφειλών που βρίσκονται σε καθυστέρηση. Για παράδειγμα οι τράπεζες καλούν (τηλεφωνικά ή εγγράφως) τους πελάτες τους που βρίσκονται σε καθυστέρηση και έχουν απλήρωτες δόσεις από πιστωτικές κάρτες να προχωρήσουν σε διακανονισμό. Οι τράπεζες ενημερώνουν ότι «κόβουν» από το ποσό της οφειλής τόκους και πανωτόκια. Το «κούρεμα» σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και στο 60%.

Στην ίδια λογική, είναι και η ακόλουθη πρόταση, που υιοθετούν ορισμένες τράπεζες: Ο πελάτης έχει οφειλή π.χ 6.000 ευρώ. Η τράπεζα του ζητά να πληρώσει άμεσα για παράδειγμα 1.500 ευρώ και αντίστοιχο ποσό διαγράφεται από την οφειλή. Το χρέος στην περίπτωση αυτή περιορίζεται στις 4.500 ευρώ και η δόση μειώνεται στο μισό.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...