Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη την ΔΕΗ και τα βενζινάδικα

 
 
Τη λύση στο ενεργειακό του πρόβλημα έχει βρει ένας πενηντάχρονος από τις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης που παρασκευάζει οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα για να κινεί το όχημά του.


Παράλληλα έχει εγκαταστήσει αιολικά και φωτοβολταϊκά συστήματα εξασφαλίζοντας την ηλεκτροδότηση της οικίας του.

Πρόκειται για τον ηλεκτρολόγο-ηλεκτρονικό Μιχάλη Καλογεράκη που έχει αναπτύξει μια πατέντα επεξεργασίας του οινοπνεύματος από τα τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και έχει μετατρέψει κατάλληλα τον κινητήρα της μοτοσυκλέτας του.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Έθνος” το οικολογικό καύσιμο του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.

Η παραγωγή, αναφέρει ο κ. Καλογεράκης στο “Έθνος”, γίνεται «από χαλασμένα φρούτα που έχουν ζάχαρη ή και από ζαχαροκάλαμα τα οποία χρησιμοποιώ. Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα. Στη συνέχεια ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά».

Ο κ. Καλογεράκης εκτιμά ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που το νερό θα αντικαταστήσει τα κλασικά υγρά και ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη», μέσω της διάσπασης των δύο χημικών στοιχείων που το συνθέτουν (οξυγόνο και υδρογόνο), της αποθήκευσής τους και της επαναχρησιμοποίησής τους για την τροφοδοσία με ενέργεια κατοικιών ή οχημάτων.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...