Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Απολογισμός 3ης δράσης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκαν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αδύναμους και επισφαλείς συμπολίτες μας από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συγκεντρώθηκαν 350 έτοιμα γεύματα, 40 μικροί και 28 μεγάλοι χυμοί, καθώς και γλυκά και μοιράστηκαν στο χώρο της πλατείας. Eπίσης, συγκεντρώθηκε με...γάλη ποσότητα τροφίμων για την κοινωνική κουζίνα.

Παράλληλα λειτούργησε το Υπαίθριο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από την Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών της Πλατείας Συντάγματος.

Παράλληλα συγκεντρώθηκαν είδη για άστεγους που μοιράστηκαν στην πλατεία. Τα είδη που δεν μοιράστηκαν επί τόπου, θα μοιραστούν σε επόμενη δράση καθώς και σε παρέμβαση δρόμου (streetwork).

Μετά την δράση στη Πλατεία Συντάγματος, πολίτες που συμμετέχουν στο Δικτύο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος καθώς και άλλοι συγκεντρωμένοι, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο κλειστό γυμναστήριο του ΡΟΥΦ ζητώντας να ανοίξουν οι πόρτες του για τους αστέγους. Κατά τις 20:00 οι πόρτες άνοιξαν και μάλιστα θα παραμείνουν ανοιχτές κάθε μέρα μέχρι να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση για το θέμα των αστέγων.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν να συγκεντρωθεί και να διανεμηθεί το υλικό. Καλούμε όλους του πολίτες να βοηθήσουν και να ενισχύσουν και τις υπόλοιπες δράσεις που θα επακολουθήσουν.

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Βρείτε τους στο Facebook.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...