Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

«Προλαμβάνω» με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Κρήτη


Η ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα πρόληψης υγείας είναι ο στόχος της σημαντικής κοινωνικής δράσης «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με εθελοντές ιατρούς.

Με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανούς Βρέντζου-Σκορδαλάκη, η κοινωνική δράση θα περιλαμβάνει δωρεάν κλινικές εξετάσεις των πολιτών από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, από ειδικότητες ιατρών όπως ουρολόγο, αγγειοχειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο και ορθοπεδικό (μόνο την Παρασκευή 27/1).

Η πρωτοβουλία αυτή αρχίζει από το Ηράκλειο και τα Ανώγεια και στόχος είναι να επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι εθελοντές ιατροί που θα βρίσκονται στις 27, 28 και 30 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο, θα εξετάζουν τους πολίτες στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Κρήτης (Σπιναλόνγκας 1, δίπλα στο παλιό υγειονομικό) από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, η ιατρική ομάδα θα βρίσκεται στα Ανώγεια, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι χρήσιμο θα ήταν οι ασθενείς να προσκομίσουν -εφόσον διαθέτουν- προηγούμενες εξετάσεις όπως υπέρηχο, ακτινογραφίες, αιματολογικές κ.λπ. Περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν από την Περιφέρεια Κρήτης, στα τηλέφωνα 2813400224-225.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...