Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Πως να φτιάξετε μόνοι σας σαμπουάν και αφρόλουτρο


Όλοι ξέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και το πόσο σπουδαίο είναι το σαπούνι ελιάς.
Έχουμε όμως συνηθίσει να χρησιμοποιούμε υγρό σαπούνι για να πλενόμαστε και το στερεό σαπούνι - και ιδιαίτερα αυτό της ελιάς - είναι συνήθως σκληρό και άβολο!


Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να φτιάξουμε παχύρρευστο, υγρό σαμπουάν και αφρόλουτρο με δύο απλές κινήσεις και με όλα τα οφέλη του σαπουνιού ελιάς (Καστίλλης)..
Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως αν το δοκιμάσετε μια φορά δεν πρόκειται να αγοράσετε ποτέ ξανά βιομηχανικό σαμπουάν και αφρόλουτρο!!

ΥΛΙΚΑ
1 μπάρα σαπούνι Καστίλλης (ελαιόλαδου) ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σπιτικό σαπούνι
Νερό
Τρίφτης τυριού
Από την ποσότητα αυτή σκληρού σαπουνιού θα πάρουμε την διπλάσια σε υγρό σαπούνι (συμφέρει οικονομικά...)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τρίβουμε στον κοινό τρίφτη τυριού μια μπάρα σαπουνιού


Τοποθετούμε το τριμμένο σαπούνι σε ένα πλαστικό μπολ και προσθέτουμε νερό ίσα να το καλύψει


Το αφήνουμε να σταθεί όλη την νύχτα. Δεν το ζεσταίνουμε, δεν το ανακατεύουμε και γενικώς δεν κάνουμε τίποτε άλλο. Απλώς το καλύπτουμε (προαιρετικά) με μια πετσέτα για να μην πέσει τίποτα μέσα.
Την επόμενη μέρα το σαπούνι με έναν μαγικό τρόπο έχει διαλυθεί τελείως και στην θέση του υπάρχει τώρα ένα παχύρρευστο υγρό. Το ανακατεύουμε και αν είναι πολύ παχύρρευστο του προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.


Μπορούμε να σταματήσουμε εκεί και να το χρησιμοποιήσουμε ως έχει μιας και είναι έτοιμο για χρήση ή να του προσθέσουμε αιθέρια έλαια.

4 σχόλια:

  1. και αυτη είναι καλή και η άλλη με τουγρο για τα τζάμια. μήπωσ υπάρχει συναγή για αντηλιακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι! Είναι απλές κι αποτελεσματικές... Γι αντιηλιακό ίσως σε βοηθήσουν αυτά που βρήκαμε μετά από μια βόλτα στο διαδίκτυο: http://meacolpa.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html που είναι γρήγορο και http://fysikaproionta.blogspot.com/2007/07/blog-post_11.html με λίγη παραπάνω διαδικασία.

    Σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σαπουνι καστιλλης που μπορουμε να βρουμε οσο και αν εψαξα δεν μπορεσα να βρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο όρος σαπούνι Καστίλλης είναι γενικός. Αναφέρεται σε σαπούνια από μείγμα ελαίων όπου υπάρχει όμως μεγάλο ποσοστό ελαιολάδου. Οπότε παίρνοντας ένα σαπούνι ελιάς θα έχεις το ίδιο θρεπτικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...