Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ενίσχυση στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγύης από τον δήμο Θεσσαλονίκης


Δύο κοινωνικές δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα με πολυσχιδείς δραστηριότητες στον τομέα της υγείας και περίθαλψης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, επιχορηγεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.


Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση της 30η Ιανουαρίου 2012 αποφάσισε ομόφωνα, υστέρα από σχετική πρόταση του Προέδρου του Σώματος Παναγιώτη Αβραμόπουλου, να ενισχύσει οικονομικά  τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» με 10.000 ευρώ και την εθελοντική δράση Κοινωνικό Ιατρείο  με 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα  ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στέκεται αρωγός στις εθελοντικές δράσεις που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την αλληλέγγυα προσφορά τους σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε μια περίοδο έντονων οικονομικών δυσκολιών.

Σύμφωνα με το Παναγιώτη Αβραμόπουλο, το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στήθηκε με τη συνδρομή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αισώπου 24, στο Δυτικό τομέα της πόλης και τη διάθεση προσφοράς δεκάδων γιατρών, αλλά και πολιτών, οι οποίοι δηλώνουν αλληλέγγυοι στους αδύναμους οικονομικά και κοινωνικά συμπολίτες μας.

Παράλληλα, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας υπερασπίζονται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στη υγεία ιδρύοντας επί της οδού Ιων. Δραγούμη 65 πολυϊατρείο, με εθελοντές γιατρούς. Πιστοί στην αξία του εθελοντισμού, μέσα από τη λειτουργία του πολυϊατρείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γιατροί και νοσηλευτές, προσθέτουν στην καθημερινότητά τους τη χαρά της προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Ένα μικρό νοσοκομείο

Το πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου διαθέτει δύο χώρους ιατρείων που λειτουργούν με εθελοντές γιατρούς. Συγκεκριμένα έχει γενικό ιατρό, παιδίατρο, παθολόγο, γυναικολόγο, δερματολόγο, χειρουργό και κατόπιν ραντεβού οι ασθενείς μπορούν να εξεταστούν από ψυχίατρο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο, οδοντίατρο και καρδιολόγο. Ακόμη, το πολυϊατρείο μπορεί να φέρει σε πέρας οδοντιατρικά και οφθαλμολογικά περιστατικά, ενώ ασθενείς που χρειάζονται μικροβιολογικές εξετάσεις εξυπηρετούνται δωρεάν από μέλη των Γιατρών του Κόσμου στα ιατρεία τους. Υπέρηχοι οργάνων, ακτινογραφίες και καρδιολογικές εξετάσεις διενεργούνται σε ιδιωτικά και μη ιατρικά κέντρα που στηρίζουν την οργάνωση. Επίσης, πραγματοποιούνται περισσότεροι από 1.500 εμβολιασμοί το χρόνο, καθώς και περίπου 80 τεστ Παπ σε γυναίκες, ενώ χορηγούνται και πιστοποιητικά υγείας σε μαθητές διαπολιτισμικών σχολείων. Στο πλαίσιο του πολυϊατρείου λειτουργεί και οργανωμένη κοινωνική υπηρεσία, που παρέχει συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη, διαμεσολάβηση για πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης και συντονισμό ενεργειών για τη διεκπεραίωση θεμάτων προνοιακού χαρακτήρα. Ακόμη, μέσω του πολυϊατρείου γίνεται και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως παιδικές κρέμες και γάλα σε σκόνη, παιχνίδια και ρούχα. Το πολυϊατρείο βρίσκεται στην οδό Ίωνος Δραγούμη 65 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2310.566.641.

Κοινωνικό ιατρείο

Πρόκειται για μια «δομή» που έρχεται να σταθεί αλληλέγγυα σε ανασφάλιστους Έλληνες και ανασφάλιστους μετανάστες. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στήθηκε επί της οδού Αισώπου 24, με τη συνδρομή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τη διάθεση προσφοράς δεκάδων γιατρών, αλλά και πολιτών, οι οποίοι όταν δηλώνουν «αλληλέγγυοι» στους αδύναμους οικονομικά και κοινωνικά συμπολίτες μας. Μέχρι στιγμής το Κοινωνικό Ιατρείο προσφέρουν εθελοντικά της υπηρεσίες τους 55 υγειονομικοί, διάφορων ειδικοτήτων, ενώ η συμμετοχή ανεβαίνει συνεχώς και παράλληλα στήνεται ένα υποβοηθητικό δίκτυο με αλληλέγγυους γιατρούς του ΕΣΥ. Διαθέτει τακτικό ιατρείο γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...