Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Φτιάξτε μόνοι σας την κρέμα εντριβής VICKS

Photo

Τα υλικά καθώς και η διαδικασία είναι απλούστατα. Το παρασκεύασμα μας είναι το ίδιο αποτελεσματικό αλλά ασφαλέστερο και φθηνότερο από το τυποποιημένο.


Πώς φτιάχνεται;
Θα χρειαστείτε ένα κατσαρολάκι για να λιώσετε τα υλικά και ένα βάζο για να την αποθηκεύσετε.
Προτιμήστε γυάλινο βαζάκι 60 ή 120 γρ. για αυτή την αλοιφή. Το βαζάκι από μια παλιά κρέμα είναι αρκετό αλλά καλό θα ήταν να το απολυμάνετε στο πλυντήριο ή σε βραστό νερό πρώτα.

Θα σας δώσω τα υλικά σε μέρη και όχι σε γραμμάρια για να προσαρμόσετε τις δοσολογίες ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε και το βάζο που διαθέτετε.
Όταν λοιπόν λέμε ''1 μέρος κερί'' και ''2 μέρη λάδι''εννοούμε πως αν χρησιμοποιήσουμε ως μονάδα μέτρησης μια κούπα ή ένα κουτάλι τότε στις 2 κούπες ή στα 2 κουτάλια λάδι θα βάλουμε 1 κούπα ή 1 κουτάλι κερί.


Υλικά
2 μέρη Λάδι καρύδας
1 μέρος κερί μέλισσας
Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου (10 σταγόνες στα 30 γραμμάρια αλοιφής)
Αιθέριο έλαιο λευκής καμφοράς (5 σταγόνες στα 30 γραμμάρια αλοιφής)
Αυτά είναι τα υλικά για την βασική συνταγή για Vicks. Αλλά υπάρχουν και κάποια ακόμη έλαια που μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά και τα οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην ανακούφιση από το βράσιμο του στήθους και το βαρύ κρυολόγημα.

Αυτά είναι:
Τα αιθέρια έλαια ύσσωπος, δεντρολίβανο, μέντα, θυμάρι
Προσθέστε 5 σταγόνες από το καθένα στα 30 γραμμάρια αλοιφής.

Διαδικασία
Λιώνουμε το λάδι και το κερί μέλισσας σε ένα κατσαρολάκι, δεν τα βράζουμε και τα αποσύρουμε συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τότε προσθέτουμε και τα αιθέρια έλαια. Όταν ενωθούν τα υλικά μας ρίχνουμε το μείγμα σε αποστειρωμένο βάζο και αυτό είναι όλο.
Η αλοιφή μας θα παγώσει και θα στερεοποιηθεί μέσα στα επόμενα 10 - 15 λεπτά. Αν για τις προτιμήσεις σας είναι μαλακιά λιώστε την ξανά και προσθέστε κι άλλο κερί μέλισσας. Αν είναι σκληρή λιώστε την και προσθέστε κι άλλο λάδι καρύδας. Με λίγα λόγια προσαρμόστε την πυκνότητα ανάλογα με τις επιθυμίες σας.


TIP
Εκτός από την εντριβή τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα ακριβώς κάτω από τα ρουθούνια αν η μύτη σας ή του παιδιού σας είναι βουλωμένη. Ανοίγει τους αεραγωγούς την ίδια στιγμή που την τοποθετείτε!!

Φτιάξτε ένα διάλυμα καυτού - βραστού νερού με ελάχιστη από την αλοιφή σας (ένα μυτάκι του κουταλιού γλ. και τοποθετήστε το μπολ με το μείγμα στο δωμάτιο του ''κρυωμένου'' σας. Αφήστε το να δώσει τους υδρατμούς του μέχρι να κρυώσει το νερό.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...