Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

"Τολμηρές" ταινίες για ένα τριήμερο στο CAMP


Στην Πλατεία Κοτζιά, στο σημείο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών, συγκεκριμένα στο CAMP, θα πραγματοποιηθεί 3ημερο αφιέρωμα σε ταινίες που τόλμησαν να πουν και να απεικονίσουν, τη “δική” τους αλήθεια!

Στο ειδικό αυτό αφιέρωμα θα προβληθούν ταινίες που έχουν διχάσει πολλές φορές κοινό και κριτικούς. Σε πλήρη αντίθεση με τις καθιερωμένες επιλογές στο σενάριο, τη θεματολογία και τον τρόπο κινηματογράφησης.

Οι χαρακτήρες των συγκεκριμένων ταινιών είναι συνήθως άνθρωποι στα όρια, σε παράλογες ή ακραίες καταστάσεις, που παίζουν το τελευταίο τους συνήθως καμένο, χαρτί. Το σεξ και ο θάνατος, ζευγάρι αχώριστο σχεδόν σε όλες τις ταινίες, περπατά παράλληλα με τα φαντάσματα του παρελθόντος, έχοντας ως φόντο την περιφρόνηση και την πάλη απένταντι σε κάθε μορφή εξουσίας. Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι όλες έχουν γνωρίσει πολλαπλή βράβευση και κάποιες – δυστυχώς- την απαγόρευση προβολής.

Ταινίες όμως που η καθεμία από αυτές άφησε το δικό της προσωπικό στίγμα και στάθηκαν πολλές φορές ως αναφορά στους νεότερους κινηματογραφιστές!
Πρόγραμμα προβολής ταινιών:

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012
1. «O Κήπος του Θεού» – Τάκης Σπυριδάκης, ώρα προβολής 18:00
2. «Γλυκιά Συμμορία» – Νίκος Νικολαίδης, ώρα προβολής 20:30

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012
1. «Μανία» – Γιώργος Πανουσόπουλος, ώρα προβολής 18:00
2. «Παραγγελιά» – Παύλος Τάσιο, ώρα προβολής 20:30

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012
1. «Άγγελος» – Γιώργος Κατακουζηνός, ώρα προβολής 18:00
2. «Στρέλλα» – Πάνος Κούτρας, ώρα προβολής 20:30

Είσοδος δωρεάν

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...