Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Δωρεά €550.000 σε 14 σωματεία για παιδιά από την Cosmote

Το συνολικό ποσό των 550.000 ευρώ παρέδωσαν σε δεκατέσσερεις κοινωφελείς οργανισμούς για παιδιά ο ΟΤΕ και η COSMOTE, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ στο Μαρούσι, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά σε κάθε γωνιά της χώρας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που και φέτος συνεχίσαμε την προσφορά αγάπης στα παιδιά. Τα παιδιά είναι το παρόν και το μέλλον. Παρά το δυσμενές περιβάλλον, δε σταματάμε να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, κατά την εκδήλωση.

Για ένατη χρονιά ο ΟΤΕ και δέκατη τρίτη χρονιά η COSMOTE, διέθεσαν μέρος από τα ποσά που συγκεντρώθηκαν από έσοδα αγορών τόσο από καταστήματα όσο και online κατά τη διάρκεια των εορτών, αλλά και από τα Πρωτοχρονιάτικα SMS και MMS των πελατών της COSMOTE, για να ενισχύσουν φορείς που φροντίζουν παιδιά σε ανάγκη. Ο ΟΤΕ προσέφερε το ποσό των 230.000 ευρώ και η COSMOTE, μέσω του «Θεσμού Αγάπης», το ποσό των 320.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί από τα σωματεία ένα ευρύ φάσμα δράσεων. Επιπλέον, αντί αγοράς χριστουγεννιάτικων εταιρικών δώρων και έντυπων καρτών, οι δύο εταιρείες διέθεσαν τα χρήματα σε τρεις κοινωφελείς οργανισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά η υποστήριξή του Ομίλου σε προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, ενισχύθηκε σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας το 2011 τα 6 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, δήλωσε: «Ο ΟΤΕ αποτελεί πολύτιμο αρωγό της Ένωσης Μαζί για το Παιδί τα τελευταία 9 χρόνια στηρίζοντας σταθερά τις προσπάθειές της για τα παιδιά σε ανάγκη. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο έργο μας και ευχόμαστε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να συνεχίσετε να αποτελείτε παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς».

«Τη στιγμή που η «ΜΕΛΙΣΣΑ» διανύει την πιο δύσκολη περίοδο στην 90χρονη πορεία της στο χώρο της παιδικής προστασίας, η COSMOTE με την πολύτιμη στήριξή της συμβάλλει στη συνέχεια του έργου της και χαρίζει στα παιδιά που προστατεύει την ελπίδα», δήλωσε η πρόεδρος του Ιδρύματος, κα Ανδρονίκη Κεραμοπούλου.

Τα σωματεία που ενισχύθηκαν από τον ΟΤΕ:

• Ένωση «Μαζί για το Παιδί» Ένωση Φιλανθρωπικών Σωματείων στην οποία συμμετέχουν 10 διαφορετικά σωματεία (Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο» Κ.Α.Σ.Π, Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», Οι Φίλοι της Μέριμνας, Οι Φίλοι του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), ΠΝΟΗ - Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, Σωματείο «Φίλοι του ΘΕΟΤΟΚΟΣ»),
• MDA Ελλάς Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων µε Νευροµυϊκές Παθήσεις,
• Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αντί χριστουγεννιάτικων δώρων και καρτών:
• «Γιατροί του Κόσμου»,
• Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας.

Τα σωματεία που ενισχύθηκαν από την COSMOTE:
• Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά»,
• Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»,
• Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών,
• Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων – ΕΛΕΠΑΠ,
• Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και νέους – ΣΚΕΠ,
• Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου,
• Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών «Η Μέριμνα»,
• Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα», Θεσσαλονίκη.

Αντί χριστουγεννιάτικων δώρων και καρτών:
• Κέντρο Φροντίδας Παιδιού (Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με ειδικές ανάγκες) στην Πτολεμαΐδα.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...